Cine este Valeriu Gheorghiţă, medicul care va coordona campania de vaccinare anti-COVID-19

1 valeriu gheorghita jpg jpeg

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a început pregătirea campaniei de vaccinare anti-Covid şi l-a numit pe medicul Valeriu Gheorghiţă coordonator. Dr. Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani şi lucrează în prezent la Spitalul Militar Central.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că dr. Valeriu Gheorghiţă, medic primar la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, va coordona campania de vaccinare anti-Covid şi că dozele de vaccin vor fi ţinute la Institutul Cantacuzino, în prezent în subordinea MApN.

”Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat Iohannis.

Cine este dr. Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Rezidenţiatul l-a făcut la Spitalul ”Matei Balş”. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar.

Sursă text şi foto: click.ro