China anunţă oficial medicamentul eficient împotriva noului coronavirus

1 2 jpg jpeg

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat un oficial citat de agenţia Xinhua.

Favipiravir, un medicament pentru grip─â, aprobat pentru utilizare clinic─â ├«n Japonia ├«n 2014, nu a demonstrat reac┼úii adverse evidente ├«n studiul clinic, a declarat ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â Zhang Xinmin, directorul Centrului Na┼úional pentru Dezvoltare Biotehnologic─â, aflat sub autoritatea Ministerului ┼×tiin┼úei ┼či Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacien┼úi au participat la studiul clinic desf─â┼čurat ├«ntr-un spital din ora┼čul Shenzhen, situat ├«n provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre ace┼čti pacien┼úi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost inclu┼či ├«ntr-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici ┼či ar trebui inclus ├«n planul de diagnostic ┼či tratament aplicat pentru COVID-19 c├ót mai cur├ónd posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutic─â chinez─â a primit aprobarea Administra┼úiei Na┼úionale pentru Produse Medicale pentru a produce ├«n mas─â medicamentul ┼či pentru a asigura o aprovizionare stabil─â, a ad─âugat Zhang, citat de Xinhua.