Chimioterapia distruge capacitatea de a memora

1 2 jpg jpeg

Este vorba, în special de zonele responsabile cu memoria şi cu organizarea sau cu luarea deciziilor.

Descoperirile sugerează că pacientele care sunt diagnosticate cu cancer la sân, care sunt supuse chimioterapiei, vor putea suferi efecte dăunătoare în anumite zone ale creierului. Deoarece chimioterapia provoacă leziuni în activitate acercebrală.

În urma unui studiu revoluţionar efectuat de cercetătorii de la Universitatea Stanford (SUA), s-a descoperit că pacientele care urmează tratamente împotriva celulelor canceroase au probleme cu memoria, cu puterea de concentrare şi cu abilitatea de a face planificări, spre deosebire de persoanele care nu au fost tratatate prin chimioterapie.

Autorul studiului, Shelli Kesler, a declarat că aceasta este o descoperire foarte importantă, care justifică de ce femeile care fac chimioterapie se plâng că este ceva în neregulă cu ele.

În cadrul experimentului au participat 25 de persoane diagnosticate cu cancer la sân, care au fost tratate cu ajutorul chimioterapiei.

Toate au fost rugate să sorteze mai multe carduri, sarcină ce a presupus solicitarea abilităţilor cerebrale. Activitatea femeilor a fost monitorizată prin rezonanţă magnetică.

În final, rezultatele au fost clare: tratamentul chimioterapeutic distruge creierul.