Chelia, durerile de dinţi şi gripa, indicii ale bolilor de inimă

1 2 jpg jpeg

Cel mai întâlnit semn al bolilor de inimă este angina, care se manifestă prin dureri acute în piept. Acestea sunt cauzate de îngustarea arterelor care obstrucţionează circulaţia sângelui spre inimă şi limitează oxigenarea ei.

Afecţiunea se poate manifesta în multe părţi ale corpului cum ar fi în zona gâtului, a maxilarelor, braţelor, între omoplaţi sau la dinţi, spune cardiologul Dr. Klaus Wite.

„Un semn clasic, dar de multe ori neluat în seamă în problemele cardiace sunt durerile de dinţi care acţionează la efort sau în timpul mersului şi dispare în momentele de repaus“, adaugă medicul specialist.

Un alt semn important este migrena, care afectează în special pe femei. Atunci când o femeie suferă din cauza migrenei şi acuză tulburări vizuale, cum este vederea în zig-zag, cel puţin o dată pe lună, este foarte probabil să dezvolte afecţiuni cardiace.

De fapt, cercetările au arătat că persoanele în cauză sunt de două ori mai predispuse să sufere de boli de inimă.

Detaliile studiilor recente în domeniu au fost date publicităţii de Academia Americană de Neurologie.

De asemenea, gripa persistentă poate indica posibile probleme cardiace. Dacă gripa nu se ameliorează după cinci, şase zile apare riscul de apariţie a insuficienţei cardiace, spune dr. Klaus Wite.

Un alt semn care indică afecţiuni ale inimii este căderea părului la bărbaţi, în special pe creştetul capului. Un studiu recent, efectuat de Şcoala Medicală de la Harvard, SUA, arată că bărbaţii care prezintă calviţie severă în zona creştetului sunt cu 36% mai expuşi riscului să sufere de boli cardiace.

Bărbaţii cu calviţie moderată în zona coroanei prezintă risc de 32% de a suferi de afecţiuni ale inimii, iar cei cu calviţie uşoară în aceeaşi zonă sunt expuşi riscului de 23% de a se îmbolnăvi de inimă.