Chef Nicolas Boussin a revenit la Bucureşti pentru a prepara deserturi franţuzeşti originale, pregătite cu Grand Marnier (P)

1 2 jpg jpeg

Cunoscutul patiser de origine franceză, distins la nivel internaţional cu numeroase premii culinare, printre care şi cu titlul de Cel Mai Bun Chef Patiser din Franţa, şi-a împărtăşit talentul şi cunoştinţele inegalabile, surprinzând publicul cu reţetele sale deosebite, în cadrul unui Pastry Show plin de savoare, care a avut loc miercuri, 9 aprilie, la Le Club, în Herăstrău.

Chef Nicolas Boussin i-a încântat pe cei prezenţi la eveniment cu preparate precum: “Boule de Noel”, “Evolution Crepe Suzette PRO” şi “Finger Food Exotique” şi a uimit prin modul inovator de a combina ingredientele minuţios alese şi ingenios asamblate cu Grand Marnier Cordon Rouge, precum şi prin talentul aparte de a face un desert să arate ca o operă de artă.

Reţetele create de Nicolas Boussin, care au impresionat şi încântat publicul, îmbină melanjul delicat al ciocolatei albe, fructelor şi piureurilor de fructe, cu gustul rafinat Grand Marnier, folosit în pregătirea celor mai delicioase deserturi. Parfumul, savoarea de caramel şi aroma unică de portocale amărui şi lămâie, fac din Grand Marnier lichiorul preferat al celor mai talentaţi specialişti în arta preparării şi decorării produselor de patiserie din lume.

Chef Nicolas Boussin s-a alăturat departamentului de gastronomie Grand Marnier în anul 2003, reuşind să creeze în acest răstimp mai multe reţete unice, a căror originalitate este dată de unul dintre cele mai fine lichioruri din lume.

Încă din anul 1827, lichiorul Grand Marnier a fost asociat cu evenimentele culinare, datorită talentului remarcabil al lui Chef Escoffier, creatorul „Crepe Suzette” şi “Grand Marnier Souffle”. Chiar şi la aproape 200 de ani de atunci, Grand Marnier continuă să fie recunoscut pe plan internaţional în rândul elitei culinare şi a barmanilor, graţie mulifuncţionalităţii sale deosebite în ceea ce priveşte pregătirea celor mai delicioase mâncăruri, deserturi şi cocktailuri. Despre Grand Marnier

Povestea Grand Marnier a început în 1827, când Jean - Baptiste Lapostolle a fondat o distilerie în Neauphe-le-Chateau, Franţa pentru a produce lichioruri de fructe. 49 de ani mai târziu, nepoata sa se căsătoreşte cu Louis-Alexandre Marnier, un cunoscător al coniacului fin.

Acesta a avut ideea inovatoare de a combina coniacul cu o varietate rară de portocale din Caraibe, “Citrus bigaradia”. Aşa a luat naştere în 1880 faimosul lichior Grand Marnier. Începând cu „Expoziţia Universală de la Chigaco” din 1893 unde a primit prima medalie, Grand Marnier a continuat să câştige numeroase premii naţionale şi internaţionale, fiind considerat unul din cele mai fine lichioruri din lume.

Grand Marnier combină maturitatea şi complexitatea coniacului cu exotismul esenţei distilate din portocale, în baza unei reţete secrete. Are un parfum complex, în care florile de portocal se combină cu coji zaharisite de lămâie şi caramel. Aroma de portocale amărui este amplificată de coniacul cu nuanţe de marmeladă de portocale şi nuci.

In Romania, Grand Marnier este distribuit oficial de catre PPD Romania, unul din liderii pietei de bauturi spirtoase din regiunea Europei de Sud-Est.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.ppd.com.ro.