Celulele stem ar putea fi elixirul tinereţii

1 2 jpg jpeg

În urma unui experiment efectuat pe cobai, oamenii de ştiinţă americani au constatat că injecţiile cu celule stem le prelungesc viaţa de până la trei ori.

Cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh din Pennsylvania (SUA) sunt de părere că proteinele din celulele stem au proprietăţi de menţinere a tinereţii.

Studiile pe cobai au scos la iveală calităţi nebănuite ale celulelor stem, cea mai importantă fiind prelungirea vieţii în cazul şoarecilor.

De asemenea, cobaii trataţi cu injecţiile cu celule stem au crescut mai mult şi au devenit mai puternici şi rezistenţi.

Şoarecii pe care s-au făcut experimentele erau bolnavi de progeria, o boală genetică rară care se manifestă prin îmbătrânirea prematură şi care se întâlneşte şi la oameni.

În urma studiilor, s-a constatat o încetinire a procesului de îmbătrânire. Experţii americani susţin că urmează să efectueze experimente noi pentru a ajunge la performanţa de a opri îmbătrânirea.

„Experimentul nostru a arătat că şoarecii bolnavi de progeria, o tulburare de îmbătrânire prematură, au fost mai sănătoşi şi au trăit mai mult după o injecţie cu celule stem de la exemplare tinere şi sănătoase“, a declarat autorul studiului, dr. Laura Niedernhofer.