Cele mai întâlnite alergii toamna

1 2 jpg jpeg

Alergia la mucegai

Cei mai întâlniţi alergeni toamna sunt sporii de mucegai. Aceştia se dezvoltă în locurile întunecate, pe frunzele umede şi la nivelul solului, care este aproape în permanenţă ud toamna.

Aceştia se dezvoltă şi în interiorul locuinţelor, în special în casele neaerisite sau în pivniţe. Sporii de mucegai se împrăştie şi circulă prin aer, rezistând la prima brumă şi se împrăştie în atmosferă, fiind inhalaţi iar când vremea începe să se încălzească.

Alergia la acarieni

Acarienii sunt păianjeni minusculi, de dimensiuni microscopice, care se hrănesc cu praf, piele şi sebum şi care circulă cu uşurinţă prin aer, ajungând în contact direct cu ochii şi nasul.

Locurile lor preferate de dezvoltare sunt: pernele, covoarele, aşternuturile, saltelele, jucăriile copiilor şi coluţurile încăperilor. Dacă te confrunţi cu dureri în gât, ochi roşii, strănut, senzaţie de sufocare, iritaţii ale pielii sau febră, acestea sunt simptomele alergiei la acarieni.

Alergia la polen

Polenul este considerat un antigen care afectează organismul. Sistemul imunitar încearcă să îl înlăture, în timp ce anticorpii luptă, declanşând astfel o reacţie puternică împotriva polenului.

În lunile septembrie-octombrie, pacienţii cu sensibilitate la polenul de ambrozie prezintă simptome severe de alergie, aceasta fiind considerată cea mai întâlnită în rândul populaţiei deoarece planta produce mai mult de un bilion de boabe de polen.