Cele mai eficiente plante împotriva sinuzitei

1 2 jpg jpeg

Sinuzita apare de cele mai multe ori în urma infecţiilor virale sau bacteriene, care duc la inflamarea sinusurilor. Poţi face sinuzită şi dacă ai deviaţie de sept sau eşti alergică la praf. Din fericire, plantele te ajută să diminuezi simptomele neplăcute.

Atenţie!

Nu lăsa netrată o sinuzită mai veche, pentru că pot apărea complicaţii grave, cum este meningita. Mergi la medicul ORL-ist, pentru un control si tratament adecvate.

Uleiurile esenţiale desfundă nasul

Cel mai bun remediu pentru sinuzită îl constituie inhalaţiile cu uleiuri esenţiale de plante. Acestea eliberează nasul de secreţiile abundente. Fierbe 2 l de apă, iar când aceasta clocoteşte, vars-o într-un recipient cu deschidere mare (un bol, un lighean) şi adaugă 5-6 picături de ulei esenţial de pin sau de eucalipt, cimbru, lămâie.

Acoperă imediat vasul şi lasă lichidul să se răcească un pic. Ia capacul din timp în timp şi încearcă să vezi dacă suporţi fierbinţeala vaporilor pe piele. Când temperatura vaporilor e suportabilă, acoperă capul cu un prosop şi apleacă-te deasupra vasului, 10 minute. Inspiră adânc, ţinând ochii închişi. Inhalaţiile se fac seara, înainte de culcare, pentru a degaja sinusurile.

Pont

Când faci inhalaţii, poţi pune mai multe picături de ulei esenţial în apa fierbinte, dacă vrei să obţii un remediu mai eficace.

Inhalaţii cu ceaiuri din plante

Combat sinuzita şi ceaiurile din muşeţel, coada-şoricelului, mentă, salvie şi lavandă. Acestea au efecte antiinflamatoare şi calmante. Fierbe 2 l de apă, lasă la infuzat, în vas acoperit, câteva linguri cu plante uscate. Când vaporii sunt suportabili, inhalează-i 5-10 minute, cu capul acoperit cu un prosop.

Găseşti mai multe remedii pentru sinuzită AICI