Cele mai bune soluţii pentru palpitaţii

1 2 jpg jpeg

Palpitaţiile sunt reprezentate prin percepţia conştientă a bătăilor inimii. Pot fi resimţite ca lovituri uşoare în piept şi accelerări sau încetiniri neaşteptate ale ritmului cardiac. Anxietatea, stresul, nivelul scăzut de zahăr din sânge, consumul de alcool, nicotina şi cofeina ar putea fi unele dintre motivele pentru care inima îţi bate cu putere sau îşi răreşte bătăile. Palpiţatiile intense pot fi însoţite de dureri în zona pieptului, ameţeli, o presiune puternică în zona cefei şi braţelor. În aceste cazuri, vizitele la medic sunt obligatorii.

Talpa-gâştei stabilizează ritmul cardiac

Plantei i se mai spune şi „doctorul cardiacilor“. Principiile sale active stabilizează ritmul cardiac, previn apariţia extrasistolelor şi întăresc inima.

Preparatele din talpa-gâştei se folosesc intern, sub formă de infuzie şi de tinctură. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată, la o cană de apă fierbinte. Ceaiul se bea după 10 minute de infuzare. Doza zilnică este de 3 căni de ceai, îndulcit cu miere.

Odoleanul, sedativ natural

Odoleanul, numit şi valeriană, are acţiune calmantă asupra întregului sistem nervos. Rădăcina de valeriană se recoltează toamna şi se poate administra sub formă de ceai, tinctură ori pulbere. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină mărunţită la o cană de apă clocotită. Se bea treptat, în cursul unei zile, cu înghiţituri mici.

Unii preferă tinctura de valeriană, care se prepară din 20 g de rădăcină de valeriană măcinată în râşniţa de cafea. Se toarnă peste pulbere 100 g de alcool de 70 de grade şi se lasă la macerat, o săptămână, perioadă în care vasul se agită de câteva ori pe zi. Lichidul rezultat se strecoară şi se păstrează la rece, în sticle mici, de culoare închisă. Din această tinctură se iau de 2-3 ori pe zi câte 15-20 picături.

Citeşte mai multe pe această temă AICI