Cel mai bun tonic pentru ficat

1 2 jpg jpeg

Oţetul de orez este un produs derivat din orezul fermentat, popular în principal în ţări asiatice precum Coreea, Vietnam, Japonia şi China. În timp ce fiecare dintre aceste ţări are versiuni puţin diferite de oţet de orez, componentele de bază sunt aceleaşi. În special, oţetul fabricat în Asia este mai puţin acid decât cel din alte ţări ale lumii, motiv pentru care este mai des folosit în bucătărie.

Datorită structurii chimice unice, oţetul de orez este utilizat în multe mâncăruri, aplicaţii medicinale şi chiar produse de curăţat. Furnizarea bogată de ingrediente active şi compuşi potenţial beneficii îl face un excelent adaos la orice regim alimentar sănătos. În plus, oţetul de orez este cunoscut pentru că scoate în evidenţă aroma naturală a anumitor alimente în felurile de mâncare, adică este adesea adăugat ca o completare culinară la masă.

Beneficiile oţetului de orez:

Deşi majoritatea oamenilor se gândesc la oţetul de orez exclusiv din punct de vedere al gătitului, oferă şi o serie de beneficii pentru sănătate, cum sunt stimularea imunităţii, reglarea tensiunii arteriale, prevenirea infecţiilor şi detoxificarea organismului, printre altele.

Previne afecţiunile dermatologice

Acest oţet poate fi aplicat direct pe piele, în special când este amestecat cu ulei esenţial de arbori de ceai. Acţionează ca un astringent, redând tegumentului fermitatea şi prevenind anumite infecţii, în timp ce îi redă strălucirea.

Întăreşte sistemul imunitar

Oţetul de orez este sursă importantă de aminoacizii, care au capacitatea de-a întări sistemul imunitar şi de-a reduce activitatea radicalilor liberi.

Citeşte mai multe pe această temă AICI