Ceaiuri pentru detoxificare
Detoxificarea contribuie la eliminarea toxinelor din colon, curăţă sângele şi ajută în multe afecţiuni. În dieta de detoxificare contează nu doar alimentele pe care le consume, dar şi cele la care renunţi.
Printr-o cură de
poţi trata tulburările de tranzit intestinal, constipaţia, balonarea şi disconfortul gastric.
În timpul regimuli de detoxifiere este bine să eviţi cerealele care conţin gluten, carnea şi produsele lactate, deoarece sunt greu de digerat şi sunt uşor iritante pentru intestin.
La nivelul rinichilor păpădia are acţiuni diuretice şi dizolvante pentru calculi renali, tonifiante pentru piele. Este recomandată în salate, dar şi în pregătirea ceaiului. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă, la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.
Ceaiul de urzică este un bun diuretic şi contribuie la eliminarea toxinelor din rinichi. Contribuie la normalizarea nivelului glicemiei din organism, prevenind pofta de dulciuri. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
Este un foarte bun detoxifiant al sistemului digestiv şi al ficatului, are proprietăţi antimicrobiene şi este recomandat ca tratament adjuvant pentru gastrite şi enterocolite. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori, la o ceaşcă de apă clocotită. Se beau 3 căni pe zi.
Este un bun detoxifiant hepatic şi tonic digestive. Florile de gălbenele măresc secreţia biliară. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori, peste care se toarnă 2 ceşti cu apă clocotită.
Potrivit specialiştilor, organismul are propirul sistem de eliminare a toxinelor, care cuprinde rinichii, ficatul şi colonul.