Ce te ajută să slăbeşti şi să-ţi menţii grutatea

1 2 jpg jpeg

Concluziile celei mai recente cercetări în domeniu au arătat că păstrarea obiceiurilor alimentare pe care le presupune cura de slăbire pe o perioadă mai mare de timp poate duce la modificarea reacţiilor metabolice din organism, ceea ce ajută persoana să-şi menţină mai uşor greutatea ulterior.

În cadrul studiului, realizat de oamenii de ştiinţă danezi, cei 20 de voluntari care sufereau de obezitate au urmat o dietă timp de opt săptămâni, timp în care au consumat diferite feluri de supă, dar şi băuturi special concepute pentru a pierde în greutate.

Mai apoi, participanţii au respectat pe o perioadă de 11 luni anumite principii alimentare menite să îi ajute să slăbească sănătos.

Astfel, rezultatele obţinute la finalul cercetării au arătat că participanţii nu numai că au reuşit să slăbească destul de mult, ci şi-au menţinut cu uşurinţă greutatea în următorii ani.

„Este dificil să lupţi cu senzaţia de foame continuă, problemă cu care se confruntă multe dintre persoanele care ţin diete. Am încercat să descoperim o modalitate prin care persoana să piardă în greutate într-un mod sănătos, dar şi să reuşească să nu pună la loc kilogramele pierdute. Această modalitate se numeşte perseverenţă“, a precizat Signe Sorensen Torekov, profesor de ştiinţe biomedicale la Universitatea din Copenhaga (Danemerca).