Ce se întâmplă la 10 ore după aplicarea ojei?

1 2 jpg jpeg

În primul rând, produsele artificiale de colorare a unghiilor conţin substanţe chimice dăunătoare sănătăţii şi atacă atât pielea cât şi interiorul corpului.

Oja afectează sistemul endocrin

Conform noilor cercetări în domeniu, cele mai cunoscute mărci de ojă sunt pline de chimicale şi toxine, iar acest obicei nociv duce la crearea dezechilibrelor hormonale şi dăunează întregii sănătăţi.

La studii au participat peste 20 de femei care foloseau regulat unele dintre cele mai populare branduri de oje pentru manichiură şi pedichiură. Rezultatul a fost uimitor: toate aceste produse conţineau trifenil fosfat, o substanţă utilizată şi pentru producţia de mobilă şi plastic.

Dr. Johanna Congleton care a condus un studiu la Universitatea Duke, despre acest subiect, a declarat că pe lângă faptul că oja reprezintă un factor perturbator al glandelor endocrine, ceea ce e şi mai deranjant este că, după aplicarea unui strat de ojă, organismul absoarbe foarte repede substanţele toxice, a relatat medicaldaily.com

Verifică eticheta lacurilor de unghii!

Uită-te cu atenţie pe eticheta ojei alese, pentru a afla dacă are în compoziţie şi trifenil fosfat. Dacă da, nu o cumpăra. Acest compus chimic, pe lângă factorii de mai sus, poate afecta şi sistemul reproducător şi metabolismul. Nu te gândi că această neurotoxină este singura substanţă dăunătoare pentru tine, ci trebuie să te fereşti şi de formaldehida şi toluen.

Formaldehida este o substanţă cancerigenă care se dizolvă în apă şi aer. Aceasta este un gaz incolor, iar mirosul său te înţeapă la nas. Cu cât te expui mai mult la ea cresc şansele de apariţie a astmului şi a proceselor inflamatorii. Celor care suferă de boli cronice le este contraindicat să o folosească pentru că le poate agrava boala.

Toluenul face parte din „clasa“ benzenului şi este o hidrocarbură aromatică lichidă, care nu are culoare şi este inflamabilă. Este extras din gazele de cocserie şi din gudroanele cărbunilor de pământ. Acest produs chimic dăunează procesului de creştere a copilor şi poate duce la iritaţia pielii.

Ştiai că...

...formolul conţine 37% formaldehidă?

Manichiură cu ajutorul produselor naturale

Poate vei spune că eşti conştientă că lacurile de unghii din comerţ nu sunt deloc bune pentru sănătate dar nu ai dori totuşi să renunţi la ele. Ei bine, află că există pe piaţă, oje din ingrediente naturale. Poţi alege unele pe bază de apă sau lacuri de unghii fără substanţe toxice.