Ce se întâmplă cu bărbaţii care sar peste micul dejun

1 2 jpg jpeg

Despre importan┼úa micului dejun s-a tot scris. Cercet─âtorii ┼či speciali┼čtii ├«n nutri┼úie au atras aten┼úia ├«n nenum─ârate r├ónduri asupra beneficiului pe care ├«l aduce s─ân─ât─â┼úii masa de diminea┼ú─â.

Acum, oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la ┼×coala de S─ân─âtate Public─â Harvard, din Boston (SUA), au descoperit c─â evitarea micului dejun poate duce la atac de cord sau deces, din cauza diferitelor afec┼úiuni cardiace care au leg─âtur─â cu evitarea micului dejun.

Bărbaţii care sar în mod regulat peste micul dejun prezintă un risc mare de a suferi atac de cord ori deces, comparativ cu persoanele care mănâncă la primele ore ale dimineţii.

De ce e atât de important micul dejun pentru sănătatea noastră, ne explică Leah E. Cahill, coordonatorul studiului.

ÔÇ×Un mic dejun compus din alimente s─ân─âtoase poate s─â reduc─â riscul de diabet ┼či de obezitate ┼či, de asemenea, asigur─â energie pentru o mare parte din ziÔÇť, spune omul de ┼čtiin┼ú─â.

Cercet─âtorii de la ┼×coala Public─â Harvard au studiat efectul micului dejun pe 27.000 de b─ârba┼úi cu v├órste cuprinse ├«ntre 45 ┼či 82 de ani.

├Än urma analizelor, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au g─âsit c─â b─ârba┼úii care evit─â s─â m─ân├ónce diminea┼úa sunt cu 27% mai predispu┼či s─â sufere atac de cord, spre deosebire de cei care nu sar peste micul dejun.

Studiul nu s-a axat ┼či pe ce anume trebuie s─â m─ân├ónci diminea┼úa ca s─â nu fi ├«n pericol. Potrivit raportului publicat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â americani ├«n jurnalul American al Asocia┼úiilor pentru S─ân─âtatea Inimii, important este s─â consumi alimente c├ót mai s─ân─âtoase ├«n primele ore ale dimine┼úii, ├«n func┼úie de preferin┼úele culinare.