Ce se întâmplă cu bărbaţii care sar peste micul dejun

1 2 jpg jpeg

Despre importanţa micului dejun s-a tot scris. Cercetătorii şi specialiştii în nutriţie au atras atenţia în nenumărate rânduri asupra beneficiului pe care îl aduce sănătăţii masa de dimineaţă.

Acum, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard, din Boston (SUA), au descoperit că evitarea micului dejun poate duce la atac de cord sau deces, din cauza diferitelor afecţiuni cardiace care au legătură cu evitarea micului dejun.

Bărbaţii care sar în mod regulat peste micul dejun prezintă un risc mare de a suferi atac de cord ori deces, comparativ cu persoanele care mănâncă la primele ore ale dimineţii.

De ce e atât de important micul dejun pentru sănătatea noastră, ne explică Leah E. Cahill, coordonatorul studiului.

„Un mic dejun compus din alimente sănătoase poate să reducă riscul de diabet şi de obezitate şi, de asemenea, asigură energie pentru o mare parte din zi“, spune omul de ştiinţă.

Cercetătorii de la Şcoala Publică Harvard au studiat efectul micului dejun pe 27.000 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 82 de ani.

În urma analizelor, oamenii de ştiinţă au găsit că bărbaţii care evită să mănânce dimineaţa sunt cu 27% mai predispuşi să sufere atac de cord, spre deosebire de cei care nu sar peste micul dejun.

Studiul nu s-a axat şi pe ce anume trebuie să mănânci dimineaţa ca să nu fi în pericol. Potrivit raportului publicat de oamenii de ştiinţă americani în jurnalul American al Asociaţiilor pentru Sănătatea Inimii, important este să consumi alimente cât mai sănătoase în primele ore ale dimineţii, în funcţie de preferinţele culinare.