Ce se întâmplă când mergi la cumpărături înfometat

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au efectuat o cercetare, în urma căreia au găsit explicaţii pentru faptul că atunci când mergem la cumpărături înfometaţi suntem tentaţi să nu respectăm lista cu produse de care avem nevoie.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care nu au mâncat mai multe ore şi merg la shopping se aleg în coşul de cumpărături cu produse bogate în calorii.

Persoanele care iau o gustare înainte să colinde supermarketurile au şanse mai mari să nu se abată de la produsele alimentare trecute pe listă şi să nu aleagă alimente cu valoare calorică mare.

Studiul a aratătat că persoanele care cumpără dintr-un supermarket bine aprovizionat aleg mai multe alimente din categoria „bombelor“ calorice spre seară, când se apropie cina, faţă de mijlocul zilei, când se ia prânzul.

„Chiar şi perioadele scurte de post pot determina oamenii să facă alegeri alimentare nesănătoase“, a declarat Amy Yaroch, coordonator al Centrului de Nutriţie „Gretchen Swanson“, din Omaha, Nebraska (SUA).

„Nu mergeţi la cumpărăuri atunci când vă este foame şi nu aveţi o listă cu produsele alimentare de care aveţi nevoie, deoarece veţi fi tentat să cumpăraţi tot felul de sortimente din categoria junk food“, sfătuieşte omul de ştiinţă american.