Ce rişti dacă foloseşti prea mult timp cosmeticele

1 2 jpg jpeg

Mai mult, specialiştii sunt de părere că aproape 25% dintre femei folosesc acelaşi rimel timp de un an, deşi recomandările spun că trebuie schimbat la fiecare 3 luni. Situaţia este asemănătoare şi când vine vorba de folosirea rujului: acesta se foloseşte chiar şi până la 3 ani, ceea ce depăşeşte cu mult termenul de valabilitate.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Metropolitană din Londra (Marea Britanie) după ce au realizat o cercetare la care au participat mai mult de 5.000 de femei britanice. După ce au întrebat participantele despre obiceiurile lor de îngrijire, cercetătorii au ajuns la concluzia că folosirea produselor cosmetice pe termen lung poate duce la creşterea semnificativă a nivelului de bacterii, ceea ce afectează nu numai pielea, ci poate duce şi la apariţia altor afecţiuni mai grave, cum sunt infecţiile sângelui şi cele urinare.

„În urma analizelor pe care le-am efectuat pe produsele cosmetice folosite timp îndelungat am descoperit inclusiv anumite forme de stafilococi care erau rezistenţi la antibiotic, ceea ce îngreunează tratamentul. Mai mult, pot să apară pe astfel de produse şi enterobacterii, cele care sunt frecvet asociate cu infecţiile de la nivelul respirator şi cel urinar“, a afirmat Katie Tillard, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.