Ce risc ai de cancer de prostată?

1 2 jpg jpeg

Pentru a atrage atenţia asupra unui stil de viaţă sănătos, Asociaţia Română de Urologie (ARU) derulează în perioada 17-22 septembrie, în cadrul “Săptămânii Europene a Urologiei 2012”, o campanie de informare despre afecţiunile prostatei, precum şi despre necesitatea controlului medical şi a tratării din timp a acestor afecţiuni.

Astfel, joi, 20 septembrie, va avea loc în parcul „Alexandru Ioan Cuza” (fost IOR) din Capitală Crosul Seniorilor, în pas cu viaţa activă”.

Crosul, care va începe la ora 10.30, va avea următorul traseu: startul se face din zona ESPLANADA (intrarea în parc din intersecţia străzilor Baba Novac cu Câmpia Libertăţii). Participanţii vor face un tur de parc constând în aproximativ 3,14 km.

Toţi participanţii la cros vor avea acces la o consultaţie gratuită asigurată de medicii urologi prezenţi la eveniment.

În plus, aceştia vor afla detalii despre: simptomele aferente afecţiunilor prostatei, potenţialele pericole generate de ignorarea simptomelor cauzate de acest organ şi despre opţiunile de tratament.

Examinarea prostatei este o procedură simplă şi uzuală care se face de către medicul urolog pe baza trimiterii de la medicul de familie.

Potrivit datelor ARU, din cei 3 milioane de bărbaţi de peste 50 ani, în jur de 900.000 manifestă simptome sugestive pentru hiperplazie benignă de prostată. Din aceştia, doar 200.000 primesc tratament lunar.