Ce reduce riscul de apariţie a cancerului de prostată

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ┼čtiin┼ú─â din India dup─â ce au efectuat numeroase studii ├«n laborator, pe cobai.

Potrivit speciali┼čtilor, substan┼úa ce poart─â numele de B2G2 din extract este cea care poate face ca num─ârul celulelor maligne de la nivelul prostatei s─â se reduc─â, chiar s─â dispar─â. ├Än plus, extractul de s├ómburi de struguri protejeaz─â celulele s─ân─âtoase ale prostatei.

,,Dintre toate substan┼úele din componen┼úa extractului de struguri, substan┼úa B2G2 este cea mai puternic─â. ├Änc─â nu am descoperit mecanismul exact prin care substan┼úa, care este un amestec de polifenoli, ac┼úioneaz─â asupra celulelor canceroase. Important este c─â extractul poate fi folosit de acum la conceperea de noi terapii indicate ├«n cancerul de prostat─âÔÇŁ, a precizat Alpna Tyagi, profesor la Facultatea de Farmacie a Universit─â┼úii din Colorado, SUA.

Eficien┼úa extractului de s├ómburi de struguri a mai fost dovedit─â ┼či de alte cercet─âri din ultimii ani. Concluziile studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×Alimenta┼úia ┼či CancerulÔÇŁ.