Ce poţi trata cu rădăcinoasele din cămară
Sunt pachete de vitamine şi minerale, care pot reface corpul suferind de anemie sau alte boli, precum este ulcerul.
Morcovul cicatrizează stomacul
Conţine betacaroten, vitaminele B1, B2, C şi K, sodiu, potasiu, calciu, cupru şi este o legumă-cheie în preparatele tradiţionale şi nu numai. Însă morcovul poate fi utilizat şi în caz de probleme de sănătate, cum sunt cele digestive.
Are proprietăţi antidiareice şi laxative, în acelaşi timp, şi a dovedit că acţionează ca un pansament pentru stomac. Adesea, medicii fitoterapeuţi recomandă în caz de ulcer, gastrită, infecţii gastrointestinale morcovii, consumaţi ca atare sau sub formă de suc. Nu îndepărta coaja, ci spal-o bine şi consumă leguma în întregime.
Sfecla roşie combate anemia
Despre sfecla roşie, numai de bine. În caz de carenţă de fier, sfecla roşie este un adevărat aliat pentru corpul slăbit. Are în compoziţie vitamine (A, B şi C) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, potasiu), datorită cărora este considerată un detoxifiant puternic.
Însă această legumă nu doar că scapă corpul de toxine, ci îl protejează şi de maladii, precum este cancerul, pentru că deţine şi flavonoizi - betanina, care dă culoarea roşie sfeclei. Consumă sucul ei amestecat cu suc de morcovi cât de mult poţi. Dacă e prea dulce, adaugă-i puţină zeamă de lămâie.
Ţelina, adjuvant în hipertensiune
O legumă nelipsită în supe şi ciorbe, ţelina este o sursă bogată de minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu) şi vitamine (A, B şi C), având efecte diuretice. Însă este considerat un remediu excelent şi în caz de hipertensiune şi aduce beneficii şi pentru reumatici.
De la această plantă se folosesc atât rădăcina, cât şi seminţele şi frunzele. O poţi consuma sub formă de suc preparat din frunze sau din rădăcină, un pahar dimineaţa şi unul seara, timp de o lună.
Citeşte mai multe pe această temă AICI