Ce nu ştiai că poate afecta calitatea spermei

1 2 jpg jpeg

Explicaţia specialiştilor este una simplă: purtarea de lenjerie intimă strâmtă poate afecta nu doar calitatea spermei, ci şi şansele bărbatului de a deveni tată.

Bine de ştiut este că aceste şanse scad şi mai mult dacă bărbatul are vârsta de peste 40 de ani. În cazul lor, bebeluşii sunt mai predispuşi autismului, schizofreniei, sindromului Down, dar şi altor afecţiuni cromozomiale.

Pentru a vedea cum este afectată fertilitatea masculină, cercetătorii de la Universitatea din „Sheffield“ din Marea Britanie au organizat un studiu la care au participat 2.500 de tineri (femei şi bărbaţi).

În primă fază, voluntarii au răspuns la mai multe chestionare privind obiceiurile lor alimentare, dar şi consumul de alcool şi fumatul. Ulterior, participanţii au fost supuşi la o serie de investigaţii medicale.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că problemele de fertilitate erau mai frecvente în rândul bărbaţilor care obişnuiau să poarte lenjerie intimă care era mai strâmtă.

„Calitatea spermei este de 2,5 ori mai afectată la bărbaţii care obişnuiesc să poarte lenjerie intimă care este strâmtă. Trebuie să se ţină cont şi de faptul că vârsta este un factor care poate influenţa calitatea spermei“, a afirmat Allan Pacey, specialist în fertilitate la Universitatea „Sheffield“ .