Ce metodă inedită a propus un specialist român pentru anihilarea noului coronavirus

1 shutterstock 1697804203 jpg jpeg

Medicul clujean Horia Maniu propune radia┼úie ionizant─â ca metod─â de cercetare pentru anihilarea SARS-CoV-2. Ideea sa este sus┼úinut─â ┼či de al┼úi speciali┼čti.

Radia┼úia ionizant─â ar putea influen┼úa c├ómpul electrostatic al noului coronavirus. ÔÇ×Studiind rezultatele unor cercet─âtori chinezi, am descoperit c─â exist─â posibilitatea modific─ârii c├ómpului electrostatic prin expunerea SARS-CoV-2 la un fascicul de radia┼úie ionizant─â, cu poten┼úiale modific─âri func┼úionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV-2, care s─â-i atenueze cel pu┼úin infec┼úiozitatea sau chiar s─â o anuleze", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Horia Maniu.

Ideea medicului este sus┼úinut─â ┼či de Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicin─â ┼či Farmacie (UMF) "Iuliu Ha┼úieganu" din Cluj-Napoca, medic primar de radioterapie ┼či oncologie medical─â, coordonatorul echipei medicale din Centrului de Radioterapie Amethyst Cluj.

Prof. Dr. Gabriel Kacso a declarat pentru AGERPRES: ÔÇ×Cred c─â sunt dou─â paliere de cercetare. Unul este la nivelul analizei virusului SARS-CoV-2, care ne-a demonstrat c─â este un adversar redutabil. Acolo sunt patru proteine care interac┼úioneaz─â ├«ntre ele ┼či care ├«i dau un anumit comportament. Este proteina spyke (S), proteina de ├«nveli┼č (E), proteina de membran─â (M) ┼či nucleocapsida (N). Cele mai importante sunt comunic─ârile ├«ntre M ┼či N ┼či acolo, acest c├ómp electrostatic care le men┼úine ├«ntr-o anumit─â form─â ┼či care influen┼úeaz─â multiplicarea viral─â ┼či, prin comunicarea cu proteina S, infec┼úiozitatea, acolo le putem influen┼úa cu diverse forme de energie aplicate din exterior".