Ce legătură există între mâncarea fast-food şi oboseală

1 2 jpg jpeg

Mâncarea bogată în grăsimi, cum sunt hamburgerii, cartofii prăjiţi, aripioarele picante sau alte produse care se găsesc în fast-food-uri, acţionează ca un somnifer asupra organismului uman.

Cercetările oamenilor de ştiinţă americani sugerează că după ce consumăm alimente consistente, considerate „bombe“ calorice, avem şanse mari să ne confruntăm cu o senzaţie puternică de oboseală.

Pe de altă parte, persoanele care adoptă o dietă bogată în carbohidraţi se bucură de un tonus mai bun şi de o vigilenţă crescută, în special cei care iau masa de prânz la serviciu.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Mănânci fast-food? Iată ce se modifică în organism!

Fructul care „şterge“ efectele alimentaţiei fast-food

4 săptămâni de fast-food te afectează ani buni

Oamenii de ştiinţă americani, coordonaţi de Alexandros Vgontzas, susţin că o dietă cu grăsimi scade în mod acut vigilenţa, iar acest lucru poate avea un impact major asupra capacităţii unui individ de a funcţiona, de a da randament şi, de asemenea, de a menţine siguranţa publică.

La studiul cercetătorilor au participat 31 de oameni, cu greutate normală şi clinic sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Niciunul nu a avut probleme cu somnul înainte de experimentul în care au fost rugaţi să consume mâncare fast-food, după o schemă anterior stabilită.