Ce ├«┼či doresc, de fapt, angaja┼úii rom├óni. Concluzia interesant─â a unui studiu

1 loc munca jpg jpeg

Cu o pia┼ú─â a muncii aflat─â ├«ntr-o continu─â schimbare ├«n materie de oportunit─â┼úi, dar mai ales ├«n materie de modalit─â┼úi de recrutare, angaja┼úii ├«┼či dezvolt─â noi tendin┼úe de mobilitate.

Astfel, un studiu realizat de c─âtre Reveal Marketing Research ┼či Kubis la solicitarea Undelucram.ro, privind comportamentul angaja┼úilor ┼či digitalizarea procesului de c─âutare a unui loc de munc─â, arat─â c─â peste jum─âtate dintre rom├óni (52%) ┼či-au c─âutat un loc de munc─â ├«n ultimul an. 

45% dintre angajaţii din România vor job-uri mai flexibile

A┼čadar, la aproape un an ┼či jum─âtate de la debutul pandemiei, candida┼úii ├«ncep s─â pun─â accent pe satisfac┼úii non-materiale, respectiv flexibilitate, aceast─â caracteristic─â fiind men┼úionat─â de 45% dintre responden┼úii acestui studiu. 

Frecventarea platformelor de recrutare începe să devină o normalitate

Jum─âtate dintre respnden┼úii acestui studiu au declarat c─â au inten┼úionat s─â-┼či schimbe jobul ┼či 30% declar─â c─â ├«nc─â frecventeaza platformele de recrutare de c├óteva ori pe s─âpt─âm├ón─â. ├Än ceea ce prive┼čte platformele de recrutare, una din m─âsurile observate de aplican┼úi este c─â acestea s-au adaptat curentului actual de munc─â ├«n sistem hibrid ┼či au creat filtre de c─âutare ├«n acest sens (33%). 

De asemenea, platformele s-au ├«mbun─ât─â┼úit ┼či pe partea de con┼úinut ┼či ofer─â informa┼úii mai detaliate cu privire la un anumit post deschis (25%) ┼či sunt mai user friendly (10%). 

România digitală. Ce device-uri folosesc românii pentru a accesa platformele de recrutare? 

├Än ceea ce prive┼čte device-urile pe care rom├ónii le folosesc pentru a accesa platformele de recrutare, conform studiului, smartphone-ul este primul ├«n topul device-urilor pe care rom├ónii le folosesc atunci c├ónd acceseaz─â platformele de recrutare (46%), urmat de laptop / PC (54%).