Ce i se poate întâmpla unei gravide care sforăie

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile însărcinate care sforăie în somn sunt expuse riscului de a naşte copii cu greutate scăzută.

Mai mult, investigaţiile experţilor arată că un număr mare de femei însărcinate, care au sforăit cel puţin în trei nopţi din săptămână, au născut prin cezariană.

Cercetătorii spun că această descoperire ar trebui să le dea de gândit specialiştilor care produc tratamente, pentru că este necesar unul care să combată această problemă a sforăitului, mai ales în rândul gravidelor. Astfel, se vor reduce considerabil cheltuielile de îngrijire a bebeluşilor născuţi prematuri şi riscurile pentru sănătate la care sunt expuşi atât mama, cât şi copilul.

Cercetările anterioare au adus dovezi că femeile care sforăie în timpul sarcinii sunt la risc să sufere de hipertensiune arterială şi să dezvolte complicaţii specifice sarcinii, cum este preeclampsia.

Doctorul Louise O’ Brien, de la Centrul de Tulburări de Somn, din cadrul Universităţii Michigan, SUA, explică: „Am fost extrem de interesaţi să aflăm care sunt implicaţiile sforăitului în timpul sarcinii şi modul în care acest efect influenţează sănătatea maternă. Rezultatele au identificat o legătură între sforăitul cronic şi riscul de a naşte bebeluşi cu greutate scăzută şi prin cezariană“.