Ce este şi cum arată adeverinţa pe care o vom primi după vaccinarea anti-COVID-19

1 woman 5829666 640 jpg jpeg

Duminică, 27 decembrie, a debutat oficial în România campania naţională de vaccinare, iar primul român care a primit vaccinul împotriva Covid-19 este o asistentă de la Institutul "Matei Balş". Mihaela Anghel a fost aleasă în mod simbolic, datorită implicării ei în ecuaţia primului caz de coronavirus din România.

Prima persoană din România care a primit vaccinul împotriva Covid, duminică, 27 decembrie, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă. Alegerea ei este simbolică, pentru că Mihaela este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

După vaccinare, Mihaelei Anghel i s-a eliberat şi adeverinţ de vaccinare, care a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a campaniei "Ro Vaccinare". Adeverinţa conţine date despre pacient, date despre centrul de vaccinare, informaţii despre vaccin, producător, lotul din care face parte, data expirării şi data vaccinării, potrivit click.ro.

"Fiecare persoană imunizată cu serul anti-Covid-19 va primi o adeverinţă de vaccinare", a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, potrivit Mediafax. ”Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, a explicat col dr. Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

2 adeverinta vaccinare jpg jpeg