Ce este ┼či cum arat─â adeverin┼úa pe care o vom primi dup─â vaccinarea anti-COVID-19

1 woman 5829666 640 jpg jpeg

Duminic─â, 27 decembrie, a debutat oficial ├«n Rom├ónia campania na┼úional─â de vaccinare, iar primul rom├ón care a primit vaccinul ├«mpotriva Covid-19 este o asistent─â de la Institutul "Matei Bal┼č". Mihaela Anghel a fost aleas─â ├«n mod simbolic, datorit─â implic─ârii ei ├«n ecua┼úia primului caz de coronavirus din Rom├ónia.

Prima persoan─â din Rom├ónia care a primit vaccinul ├«mpotriva Covid, duminic─â, 27 decembrie, la Institutul Na┼úional de Boli Infec┼úioase ÔÇ×Prof. Dr. Matei Bal┼čÔÇŁ, este Mihaela Anghel, asistent─â medical─â generalist─â. Alegerea ei este simbolic─â, pentru c─â Mihaela este membr─â a echipei medicale care, ├«n data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din Rom├ónia confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Dup─â vaccinare, Mihaelei Anghel i s-a eliberat ┼či adeverin┼ú de vaccinare, care a fost publicat─â pe pagina oficial─â de Facebook a campaniei "Ro Vaccinare". Adeverin┼úa con┼úine date despre pacient, date despre centrul de vaccinare, informa┼úii despre vaccin, produc─âtor, lotul din care face parte, data expir─ârii ┼či data vaccin─ârii, potrivit click.ro.

stanga
dreapta
2 adeverinta vaccinare jpg jpeg

"Fiecare persoan─â imunizat─â cu serul anti-Covid-19 va primi o adeverin┼ú─â de vaccinare", a spus medicul Valeriu Gheorghi┼ú─â, ├«n timpul unei ├«nt├ólniri cu jurnali┼čtii, potrivit Mediafax. ÔÇŁVa fi un document medico-legal care va con┼úine data vaccin─ârii, tipul vaccinului, seria ┼či lotul. Adeverin┼úa de vaccinare va fi emis─â at├ót pe suport de h├órtie, ├«n rom├ón─â ┼či englez─â, ├«nm├ónat─â la momentul vaccin─ârii sau ├«n format electronic. Va fi ca un bilet de ie┼čire din spitalÔÇŁ, a explicat col dr. Valeriu Gheorghi┼ú─â, ┼čeful Comitetului Na┼úional de coordonare a activit─â┼úilor privind vaccinarea.

2 adeverinta vaccinare jpg jpeg