Ce este artroza? (P)

1 2 jpg jpeg

Care sunt simptomele artrozei?

Simptomele artrozei variază, depinzând de articulaţie afectată şi de severitatea afectării. Cel mai important simptom al artrozei este durerea, care apare îndeosebi la mişcare, mers sau la mobilizarea articulaţiei şi este meteo-dependentă (adică se agravează cu schimbarea vremii). În plus, mai pot apărea şi cracmente la mobilizarea articulaţiei afectate (atunci când articulaţiile „trosnesc”). În stadiile mai avansate ale artrozei, poate apărea şi deformarea articulaţiei şi limitarea mişcărilor (de exemplu: dificultate la mers sau la urcatul/coborâtul scărilor).

Prin simptomele sale, artroza poate avea un impact negativ asupra calităţii vieţii, împiedicând desfăşurarea normală a activităţilor zilnice.

Care sunt cauzele artrozei?

Printre cauzele artrozei se numără:

- cauzele genetice: modificări genetice, „moştenite” ale colagenului din cartilaj - obezitatea: greutatea în exces determină o presiune suplimentară pe genunchi şi solduri, determinând distrugerea mai rapidă a cartilajului - cauze mecanice şi suprasolicitare: folosirea excesivă a articulaţiilor, traumatismele repetate şi „slăbiciunea” musculaturii care susţine articulaţia Test

1. Ai dureri puternice la nivelul genunchilor sau al şoldurilor?

a) Da b) Nu

2. Durerile articulare apar la urcat sau coborât trepte, la mers sau stat în picioare?

a) Da b) Nu

3. Dimineaţa, la trezire, îţi simţi articulaţiile înţepenite (genunchi, şolduri)?

a) Da b) Nu

4. Ai avut ameliorare la administrarea de antiinflamatoare, paracetamol sau tramadol?

a) Da b) Nu

5. Ai fost diagnosticat cu artroză de genunchi sau şolduri (gonartroză sau coxartroză)

a) Da b) Nu

• Majoritatea "Nu"

Faci parte dintre cei care nu cunosc simptomele neplăcute ale artrozei dar încearcă să previna prin adoptarea unui mod de viaţă sănătos

• Majoritatea "Da“

Dacă nu ai fost deja diagnosticat este posibil să suferi de artroză. Nu lasă durerile puternice să-ţi afecteze activităţile zilnice.

Sună acum la Clinica Medicală Synexus şi fă o programare pentru a discuta cu medicii noştri şi pentru a beneficia de serviciile noastre GRATUITE :

• Radiografie –verifică starea articulaţiilor

• DXA – cea mai bună metodă de diagnosticare a osteoporozei

Telefon: 031.437.93.00, 031.437. 93.01

, prezentă în România din 2014, ofera prin programele sale gratuite posibilitatea prevenţiei, investigării, şi educării pacienţilor în acest sens.

Siguranţa, sănătatea şi bunăstarea tuturor pacienţilor, care beneficiază de serviciile noastre, este o prioritate pentru toţi membrii echipei Clinicii Medicale Synexus.

Pacienţii pot participa la programele de evaluare şi diagnosticare oferite de Clinica Medicală Synexus şi

beneficiza gratuit de anumite servicii medicale: analize de sânge, test de osteodensitometrie DXA, etc. în functie de campaniile în desfăşurare.

Pacienţii primesc întotdeauna rezultatele investigatiilor şi pot beneficia la cerere de consultaţii medicale.