Ce este ARN mesager din vaccinul anti Covid-19. Care este rolul său în celula umană

1 vaccin jpg jpeg

ARN-ul mesager reprezintă un set de instrucţiuni pe care o celulă le foloseşte pentru a sintetiza proteine. După folosire se descompune complet şi nu afectează celulele noastre, arată cei de la Ministerul Sănătăţii, după ce mulţi oameni s-au arătat speriaţi de vaccinul anti Covid-19.

ADN-ul unei celule conţine informaţia genetică a acesteia, însă, pentru a o folosi, trebuie ”tradusă” în proteine, explică specialiştii. Aceştia arată că primul pas din acest proces este efectuat prin intermediul ARN-ului mesager.

ARN-ul mesager din vaccinul anti Covid-19, în esenţă, reprezintă un set de instrucţiuni pe care o celulă le foloseşte pentru a produce proteinele de care are nevoie, o secvenţă de informaţie genetică ce poate fi tradusă şi transformată în proteine în interiorul celulei, potrivit click.ro.

”ARN-ul mesager duce informaţia la fabrica de proteine a celulei, ribozomii. Prin intermediul acestora, informaţia genetică este transformată într-o proteină. ARN-ul mesager acţionează ca un manual tehnic pentru ribozomi. După ce informaţia ARN-ului mesager a fost tradusă, acesta va fi descompus în părţile sale componente, pe care corpul nostru le reciclează pentru a sintetiza ARN nou. Astfel, informaţia genetică purtată de ARN-ul mesager dispare din celulă, în urma sa rămânând doar proteina nou creată”, explică medici.