Ce eficienţă are vaccinul Johnson & Johnson? Ce alt beneficiu important are

1 shutterstock 1767084407 jpg jpeg

Vaccinul Johnson & Johnson ├«mpotriva COVID-19 este ├«n general singur ┼či foarte eficient ├«mpotriva formelor severe de boal─â, potrivit FDA - Administra┼úia American─â pentru siguran┼úa Alimentelor ┼či Medicamentelor.

Serul Johnson & Johnson a primit evalu─âri pozitive din partea FDA ┼či ├«ntrune┼čte standardele pentru a primi aviz de urgen┼ú─â din partea autorit─â┼úilor americane. ├Än faza a treia a testelor clinice, vaccinul a ar─âtat ├«n cadrul testelor din SUA un nivel de protec┼úie de 72% .

Datele companiei privind prevenirea formelor grave ale bolii au arătat că eficienţa vaccinului este de 85%. La nivel global însă, vaccinul Johnson & Johnson a avut o eficienţă de 66% împotriva cazurilor moderate până la severe. Faţă de varianta de coronavirus din Africa de Sud, eficienţa a scăzut la 57%.

├Än plus, o analiz─â a FDA a ar─âtat c─â vaccinul ajut─â ┼či la prevenirea transmiterii noului coronavirus cu p├ón─â la 74%.

Vaccinul Johnson & Johnson se administreaz─â ├«ntr-o singur─â doz─â ┼či necesit─â un nivel obi┼čnuit de refrigerare. Este un vaccin cu vector viral. Acest tip de vaccin folose┼čte un virus diferit, inofensiv, pentru a transmite ÔÇ×instruc┼úiunileÔÇŁ virusului care cauzeaz─â COVID-19.

Potrivit medicului militar Valeriu Gheorgiţă, vaccinul Johnson & Johnson ar putea ajunge în ţara noastră în aprilie.