Ce efecte pot avea minciunile pe care le spui medicului!

1 2 jpg jpeg

Exist─â pacien┼úi care prefer─â s─â-┼či mint─â medicul, ascunz├óndu-i dureri sau situa┼úii care le pun s─ân─âtatea ├«n pericol, de teama de a fi critica┼úi sau judeca┼úi. Ei fac acest lucru f─âr─â s─â se g├óndeasc─â c─â poate fi afectat diagnosticul sau chiar tratamentul administrat pentru o anumit─â problem─â de s─ân─âtate.

Iat─â care sunt cele mai frecvente minciuni pe care le aud medicii de la pacien┼úi: ÔÇ×M─â simt bineÔÇŁ

Aceast─â expresie este frecvent ├«nt├ólnit─â printre cei care se confrunt─â cu depresia ┼či care nu recunosc c─â au nevoie de ajutor. Unii dintre ace┼čti pacien┼úi se simt tri┼čti ┼či cred c─â problema lor nu poate fi rezolvat─â de un specialist.

Mai mult, aceast─â minciun─â este raportat─â pe larg de persoanele care au o afec┼úiune medical─â specific─â, care necesit─â un tratament strict ┼či pe care nu ├«l urmeaz─â. ┼×i chiar dac─â nu se simt bine, prefer─â s─â r─âm├ón─â ├«n t─âcere, de team─â c─â medicul o s─â le certe.

Este foarte important s─â spui medicului despre orice schimbare semnificativ─â de stare, g├ónduri sau comportamente care te afecteaz─â acas─â sau la locul de munc─â. G├ónde┼čte-te c─â orice simptom poate implica o modificare ├«n tratament, diet─â sau terapie.

Cite┼čte ┼či: Top 5 gre┼čeli care te ├«mpiedic─â s─â sl─âbe┼čti

ÔÇ×Am o alimenta┼úie s─ân─âtoas─âÔÇŁ

A doua minciun─â pe care o spun pacien┼úii medicilor se refer─â la obiceiurile alimentare. Ei spun ├«n general c─â alimenta┼úia lor este mult mai s─ân─âtoas─â dec├ót ├«nainte. Aceasta poate p─ârea o minciun─â nevinovat─â, dar care cre┼čte riscul complica┼úiilor. ├Än plus, poate ├«nt├órzia vindecarea sau scopul dorit, cum sunt pierderea ├«n greutate ori reducerea nivelului de glucoz─â.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI