Ce efecte pot avea minciunile pe care le spui medicului!

1 2 jpg jpeg

Există pacienţi care preferă să-şi mintă medicul, ascunzându-i dureri sau situaţii care le pun sănătatea în pericol, de teama de a fi criticaţi sau judecaţi. Ei fac acest lucru fără să se gândească că poate fi afectat diagnosticul sau chiar tratamentul administrat pentru o anumită problemă de sănătate.

Iată care sunt cele mai frecvente minciuni pe care le aud medicii de la pacienţi: „Mă simt bine”

Această expresie este frecvent întâlnită printre cei care se confruntă cu depresia şi care nu recunosc că au nevoie de ajutor. Unii dintre aceşti pacienţi se simt trişti şi cred că problema lor nu poate fi rezolvată de un specialist.

Mai mult, această minciună este raportată pe larg de persoanele care au o afecţiune medicală specifică, care necesită un tratament strict şi pe care nu îl urmează. Şi chiar dacă nu se simt bine, preferă să rămână în tăcere, de teamă că medicul o să le certe.

Este foarte important să spui medicului despre orice schimbare semnificativă de stare, gânduri sau comportamente care te afectează acasă sau la locul de muncă. Gândeşte-te că orice simptom poate implica o modificare în tratament, dietă sau terapie.

Citeşte şi: Top 5 greşeli care te împiedică să slăbeşti

„Am o alimentaţie sănătoasă”

A doua minciună pe care o spun pacienţii medicilor se referă la obiceiurile alimentare. Ei spun în general că alimentaţia lor este mult mai sănătoasă decât înainte. Aceasta poate părea o minciună nevinovată, dar care creşte riscul complicaţiilor. În plus, poate întârzia vindecarea sau scopul dorit, cum sunt pierderea în greutate ori reducerea nivelului de glucoză.

Citeşte mai multe pe această temă AICI