Ce efect are strânsul bebeluşului la piept după naştere

1 2 jpg jpeg

Femeile care se gândesc să alăpteze copilul după ce se va naşte trebuie să afle ce au descoperit oamenii de ştiinţă americani.

Potrivit cercetărilor efectuate în acest sens, dacă îţi ţii bebeluşul pentru câteva clipe la piept imediat după ce a venit pe lume vei alăpta mai uşor, deoarece contactul piele pe piele determină declanşarea lactaţiei.

Observând acest lucru, oamenii de ştiinţă recomandă medicilor şi moaşelor să permită mămicilor să-şi strângă puţin la piept copilul, pentru a înlesni producerea laptelui.

Alăptatul reprezintă unul dintre cele mai simple lucruri pe care îl poate face o mamă pentru copilul ei, pentru a-i asigura creştere şi dezvoltare armonioase.

Autorul studiului doctorul Darshna Bhatt, de la Centrul Medical pentru Copii „Cohen“ din New York, SUA, a studiat cum reacţionează corpul femeilor care au născut prematur şi dacă lactaţia se produce la scurt timp după ce copilul este ţinut la piept.

Oamenii de ştiinţă au mai analizat şi alţi factori care ar putea avea legătură cu declanşarea lactaţiei, precum sunt vârsta mamei sau dacă naşterea s-a produs prin cezariană.

Din cercetări s-a observat, indiferent de situaţie, un „efect sinergic“ între intenţia mamei de a alăpta copilul şi contactul piele pe piele.

De aceea, experţii americani subliniază că ar trebui să se ţină cont de acest aspect, mai ales că procentul copiilor hrăniţi cu lapte îmbogăţit cu minerale şi vitamine este mult mai mare decât cel al copiilor alimentaţi cu lapte matern.