Ce conţine cafeaua de la automate! Mare atenţie!

1 2 jpg jpeg

Ce conţine cafeaua de la automate? Dacă mulţi dintre noi obişnuiau să îşi cumpere în fiecare dimineaţă ”licoarea magică”, ei bine acum trebuie să ştiţi că de fapt aţi consumat fără să ştiţi doar nişte prafuri ce conţin E-uri. Ba mai mult, unele dintre astfel de automate nu funcţionează legal sau după norme europene şi pun în pericol sănătatea consumatorului.

"În prezent, avem o acţiune de control care va începe la nivel naţional şi care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcţioneze outdoor, ci numai indoor.

De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau... cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră... Machiatto nu e machiatto... La automatele de cafea "nicht" cafea măcinată", a afirmat Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).