Ce consecinţe poate avea lipsa de zinc din organism

1 2 jpg jpeg

Mai exact, aceştia sunt de părere că şi un nivel mai redus al acestui mineral poate duce la apariţia tulburărilor digestive, la probleme ale pielii, dar şi la stări accentuate de oboseală.

Riscurile deficienţei de zinc din organism sunt şi mai mari pe termen lung, mai ales că poate fi perturbată activitatea pancreasului, iar funcţiile digestive ajung să fie diminuate.

La aceste rezultate au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Munich (Germania) după ce au analizat datele de la alte studii realizate pe o perioadă de 10 ani.

Specialiştii au observat astfel că simptomele lipsei de zinc din organism încep să se manifeste chiar dacă nivelul acestui mineral este redus, dar nu sub limită.

De asemenea, tulburările digestive şi alte probleme intestinale pot să apară încă din primele stadii ale deficienţei de zinc.

„Printre alimentele care conţin o cantitate mai mare de zinc şi pe care le putem include în dietă se numără seminţele de dovleac, cele de susan, stridiile, carnea de vită şi de miel, caju, ciocolata neagră, dar şi fructele de mare“, a afirmat Hence Brugger, cercetătorul care a condus studiul.

Concluziile obţinute au fost publicate în Jurnalul Medical „British Journal of Nutrition“.