Ce condiment are grij─â de s─ân─âtatea creierului

1 2 jpg jpeg

Mai exact, cercet─âtorii asutralieni sunt de p─ârere c─â acest condiment ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea activit─â┼úii creierului ┼či previne apari┼úia pierderilor de memorie asociate v├órstei a treia.

Speciali┼čtii mai ad─âug─â c─â toate aceste beneficii se datoreaz─â curcuminei (ofer─â ┼či culoarea galben-portocalie specific─â mirodeniei), cel mai important ingredient din curry.

La studiul, realizat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea ÔÇ×Edith CowanÔÇť din Perth, Australia, au participat 96 de voluntari, cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 40 ┼či 90 de ani.

O parte dintre participanţi au primit zilnic câte o capsulă ce conţinea echivalentul a 1.500 mg de curcumină, timp de 12 luni, în timp ce ceilalţi au luat medicamente placebo.

Dup─â ce au fost supu┼či la mai multe teste de memorie, dar ┼či altele care le-au verificat abilit─â┼úile cognitive, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â rezultate mai bune au ob┼úinut voluntarii din primul grup, anume cei care au primit capsule cu curcumin─â.

ÔÇ×Tratamentul pe baz─â de curcumin─â s-a dovedit eficient ├«n ceea ce prive┼čte activitatea cerebral─â. Vom efectua studii pe e┼čantioane mai mari, tocmai pentru a ne asigura c─â acest condiment, anume curry, poate aduce beneficii pe termen lung s─ân─ât─â┼úii creieruluiÔÇť, a afirmat Stephanie Rainey-Smith, medic ├«n cadrul Universit─â┼úii ÔÇ×Edith CowanÔÇť .