Ce condiment are grijă de sănătatea creierului

1 2 jpg jpeg

Mai exact, cercetătorii asutralieni sunt de părere că acest condiment ajută la îmbunătăţirea activităţii creierului şi previne apariţia pierderilor de memorie asociate vârstei a treia.

Specialiştii mai adăugă că toate aceste beneficii se datorează curcuminei (oferă şi culoarea galben-portocalie specifică mirodeniei), cel mai important ingredient din curry.

La studiul, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea „Edith Cowan“ din Perth, Australia, au participat 96 de voluntari, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 90 de ani.

O parte dintre participanţi au primit zilnic câte o capsulă ce conţinea echivalentul a 1.500 mg de curcumină, timp de 12 luni, în timp ce ceilalţi au luat medicamente placebo.

După ce au fost supuşi la mai multe teste de memorie, dar şi altele care le-au verificat abilităţile cognitive, specialiştii au ajuns la concluzia că rezultate mai bune au obţinut voluntarii din primul grup, anume cei care au primit capsule cu curcumină.

„Tratamentul pe bază de curcumină s-a dovedit eficient în ceea ce priveşte activitatea cerebrală. Vom efectua studii pe eşantioane mai mari, tocmai pentru a ne asigura că acest condiment, anume curry, poate aduce beneficii pe termen lung sănătăţii creierului“, a afirmat Stephanie Rainey-Smith, medic în cadrul Universităţii „Edith Cowan“ .