Ce cauzează rezistenţa la insulină

1 2 jpg jpeg

Ce este rezistenţa la insulină

Rezisten┼úa la insulin─â este o boal─â tot mai frecvent─â, care apare ├«n momentul ├«n care organismul nu mai r─âspunde la insulin─â. Pancreasul secret─â hormonul pentru a distribui glucoza ┼či pentru a men┼úine zah─ârul din s├ónge la un nivel stabil. ├Än momentul ├«n care procesul nu mai are loc, glicemia (glucoza din s├ónge) cre┼čte ├«mpreun─â cu nevoia de insulin─â. Acest lucru provoac─â un ciclu vicios care poate avea efecte negative asupra s─ân─ât─â┼úii. Datorit─â insulinei, organismul poate re-stabiliza glucoza, dar un nivel crescut al acestui hormon afecteaz─â organismul ├«n alt mod. Rezisten┼úa la insulin─â este diferit─â de cea a diabetului. Cu toate acestea, aceasta poate fi o stare anterioar─â sau s─â nu aib─â nicio leg─âtur─â cu diabetul. De fapt, nivelurile de zah─âr din s├ónge tind s─â fie normale.

De ce este atât de comună?

Bine├«n┼úeles c─â exist─â ni┼čte cauze care stau la baza rezisten┼úei la insulin─â, una dintre bolile cele mai frecvente ├«n zilele noastre, ┼či anume:

Obezitatea

Obezitatea poate fi unul dintre factorii care provoacă rezistenţa la insulină, mai ales în momentul în care grăsimea este depozitată în jurul taliei. De asemenea, diagnosticul poate fi exact la persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială, un nivel crescut de colesterol rău, boala ficatului gras sau sindromul ovarelor polichistice.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI