Ce brazi sunt la modă. Trenduri în amenajări pentru Sărbatorile 2020

1 decor craciun jpg jpeg

Brazii construiti din crengi si cetina, pe structura metalica, coronitele impodobite in fel si chip pentru usi, scortisoara, ghindele, conurile de brad, nucile sau florile din bumbac in loc de accesorii din plastic, luminile calde atat din instalatii, cat si din felinare sau lumanari, accentele discrete de alb si rosu sunt parte din trendurile in amenajari pentru sarbatorile 2020, din punctul de vedere al lui Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist roman pe plan international.

Desi considera ca fiecare om trebuie sa-si aranjeze casa dupa gustul personal si dupa armonia casei si a familiei sale, Nicu Bocancea a facut totusi o lista de NU-uri, dar si de DA-uri personale pentru amenajarile caselor de Craciun anul acesta: “Atunci cand sunt intrebat ce as pune eu la categoria NU in ceea ce priveste amenajarile de Craciun, trec 3 puncte: fara brad de plastic, fara brad taiat, fara beteala! Iar la categoria DA, voi pune tot 3 puncte, ca sa pastrez un echilibru : DA brazilor construiti din crengi si cetina, sunt la fel de rezistenti, miros la fel de bine si nu afecteaza cu nimic “sanatatea” padurilor, as mai adauga “accesoriile” naturale precum nucile, ghindele, castanele, conurile de brad si fermecatoarele lumini care dau lumina calda, precum felinare, lumanari sau instalatii discrete, fara culori.”, explica master floristul Nicu Bocancea, unul dintre mostenitorii celui mai longeviv lant de florarii din Romania, care de mai bine de 10 ani “construieste” brazii de Craciun pentru mii de iubitori de natura si de frumos.

Cu inaltimi care pot porni de la 50 de cm si pot ajunge pana la 7 m, cu crengutele prinse de o structura metalica ce poate ramane, dupa ce trece sezonul, in depozitele florariei an de an, pana vine din nou iarna si reincepe “constructia bradului”, extrem de bogati si de permisivi in ceea ce priveste “scena” pentru accesorii si podoabe, brazii construiti de Nicu Bocancea sunt nu numai bucurie pentru clienti, ci si un reper si pentru floristii din alte tari. Iar variantele de brazi construiti sunt foarte multe si extrem de apreciate de amatorii de inedit: “Am primit telefoane anul acesta prin care colegi floristi din alte tari ma intrebau cum facem structura metalica pe care construim brazii pentru a putea face si ei acelasi lucru pentru clientii lor. Frumusetea este ca forma conica a bradului poate fi redata cu usurinta si creativitate si din alte materiale, nu doar din crengi si cetina. Cu structura potrivita pe care se aseaza materialele, se pot face brazi extrem de frumosi din conuri, din ghinde sau din ace de pin, doar din aranjarea acestora. Sunt multe variante prin care oamenii care vor altceva in ceea ce priveste amenajarile pot impresiona”, dezvaluie Nicu Bocancea a carui daruire pentru fiecare brad construit poate dura intre 4 si chiar 10 ore si incepe din atelier si se implineste in casele oamenilor.

Cromatica in voga anul acesta pentru brazii si aranjamentele de Craciun are din nou aceeasi vedeta, mixul intre rosu si alb, insa suporta variatiuni care depind de cromatica ambientului si de gusturile fiecarei persoane:

“Daca spatiul este mai scandinav, mai urban, s-ar potrivi un brad alb simplu, daca spatiul este inalt, mergem catre un brad in nuante de rosu cu mici detalii aurii sau aramii, daca avem o casa unde exista copii, se pot adauga accesorii pale in nuante de roz sau bleu. Rosul si albul sunt in continuare cele mai cerute, desi trendul de alegere a culorilor naturale este in crestere”, detaliaza master floristul.

Cea mai mare diferenta in amenajarile de sarbatori fata de anii trecuti este nerabdarea cu care romanii au ales, in 2020, sa-si impodobeasca brazii si casele. “Daca pana anul acesta, cei mai multi dintre romani incepeau demersurile de ornare a locuintelor din prima sau a doua saptamana a lunii decembrie, acum cei mai multi si-au transformat deja casele in colturi de sarbatoare, de parca au simtit nevoia sa-si premieze cumva locuintele in care si-au petrecut mult mai mult timp decat odinioara”, a sesizat master floristul

.