Ce alimente ajută la prevenirea cancerului oral
Pentru a vedea care este efectul acizilor graşi Omega-3, oamenii de ştiinţă de la Universitatea ,,Queen Mary” din Londra, Marea Britanie, au realizat mai multe teste în vitro. În primă fază, specialiştii au analizat reacţiile pe care le provoacă acizii graşi Omega-3 asupra celulelor maligne care duc la dezvoltarea carcinomului cu celule scuamoase, al şaselea cel mai comun cancer de piele. Astfel, rezultatele testelor in vitro au arătat că acizii graşi Omega-3 au indus moartea celulelor maligne şi premaligne, în doze care nu afectează celulele normale. ,,Rezultatele obţinute au indicat faptul că acizii graşi Omega-3 au potenţialul de a fi utilizaţi în prevenirea şi tratamentul cancerului de piele şi a celui oral”, au afirmat cercetătorii de la Universitatea ,,Queen Mary”. Specialiştii sunt de părere că cea mai bună sursă de acizi graşi Omega-3 este alimentaţia. Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Carcinogenesis”.