Ce ajută la ameliorarea simptomelor specifice menopauzei

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii de la Universitatea de Nord din Carolina, SUA, sunt de părere că simptomele asociate menopauzei se pot reduce în urma şedinţelor de acupuntură în proporţie de 36%.

La cercetarea au participat 209 femei, cu vârsta cuprinsă între 45 şi 60 de ani, care erau la începutul perioadei de menopauză.

Iniţial, participantele au fost împărţite în două grupuri: o parte dintre ele au făcut şedinţe de acupunctură timp de şase luni de la începutul studiului, în timp ce celelalte acelaşi tratament numai că după un an de la debutul cercetării.

În tot acest timp, voluntarele au păstrat un jurnal zilnic în care au trecut simptomele pe care le aveau.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că neplăcerile specifice perioadei de menopauză s-au ameliorat mai mult în cazul primului grup de participante, tocmai pentru că şedinţele de acupunctură au început mai rapid.

„În momentul de faţă există mai multe terapii non-hormonale care pot aduce beneficii pe perioada menopauzei. Una dintre cele mai eficiente s-a dovedit a fi chiar acupunctura“, a precizat Nancy Avis, profesor la Universitatea de Nord din Carolina.