Ce ajut─â la ameliorarea simptomelor specifice menopauzei

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii de la Universitatea de Nord din Carolina, SUA, sunt de p─ârere c─â simptomele asociate menopauzei se pot reduce ├«n urma ┼čedin┼úelor de acupuntur─â ├«n propor┼úie de 36%.

La cercetarea au participat 209 femei, cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 45 ┼či 60 de ani, care erau la ├«nceputul perioadei de menopauz─â.

Ini┼úial, participantele au fost ├«mp─âr┼úite ├«n dou─â grupuri: o parte dintre ele au f─âcut ┼čedin┼úe de acupunctur─â timp de ┼čase luni de la ├«nceputul studiului, ├«n timp ce celelalte acela┼či tratament numai c─â dup─â un an de la debutul cercet─ârii.

În tot acest timp, voluntarele au păstrat un jurnal zilnic în care au trecut simptomele pe care le aveau.

Astfel, rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â nepl─âcerile specifice perioadei de menopauz─â s-au ameliorat mai mult ├«n cazul primului grup de participante, tocmai pentru c─â ┼čedin┼úele de acupunctur─â au ├«nceput mai rapid.

ÔÇ×├Än momentul de fa┼ú─â exist─â mai multe terapii non-hormonale care pot aduce beneficii pe perioada menopauzei. Una dintre cele mai eficiente s-a dovedit a fi chiar acupuncturaÔÇť, a precizat Nancy Avis, profesor la Universitatea de Nord din Carolina.