Ce afecţiuni se pot „citi“ pe unghii

1 2 jpg jpeg

Unghiile sănătoase au o culoarea roz pal, ceea ce înseamnă că sunt bine vascularizate. Dacă încep să-şi schimbe culoarea înseamnă că le lipseşte o anumită substanţă nutritivă, că ai o infecţie sau o deficienţă de vitamine.

Unghiile albe

Atunci când culoarea unghiilor se deschide şi devine albă este un semn că nu ai suficient fier în organism. Din acest motiv, circulaţia sângelui este deficitară, iar sângele nu mai ajunge la unghii în mod corespunzător. Poţi rezolva această problemă, dacă iei suplimente de magneziu, ceea ce va permite organismului să asimileze mai bine fierul.

Unghii cu pete albe

Deşi se crede că aceste pete apar din cauza lipsei de calciu, adevărul este cu totul altul. Defapt, consumi alimente cu un conţinut crescut de zahăr, în această categorie intrând şi sucurile de fructe din comerţ. O altă cauză a apariţiei acestor pete albe este o deficienţă de zinc. Pentru a o combate, introdu în alimentaţia ta carnea de pui, cerealele integrale şi alte alimente bogate în zinc. Poţi lua suplimente de zinc şi evită ciocolata şi dulciurile.

Află ce semne de boală apar pe unghii AICI