Câţi oameni sunt dispuşi să se vaccineze contra COVID-19?

1 shutterstock 1506051596 jpg jpeg

Aproximativ trei sferturi din populaţia globului ar fi dispusă să se vaccineze anti-coronavirus, dacă ar apărea un astfel de vaccin, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial.

Sondajul, la care au răspuns aproape 20.000 de persoane din 27 de ţări, a arătat că 74% din toţi adulţii chestionaţi ar fi de acord să se vaccineze împotriva noului coronavirus.   

China a avut cel mai mare suport pentru vaccinare, 97% dintre cei chestionaţi spunând că se vor imuniza. La polul opus, ruşii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spunând că ar fi interesaţi. 

În SUA, 67% dintre americani au spus că se vor vaccina, în timp ce 33% au răspuns că nu sunt interesaţi. Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au spus că efectele secundare îi îngrijorează şi 37% nu cred în eficienţa acestuia, scrie CNN.   

Doar 40% dintre toţi respondenţii se aşteaptă ca un vaccin să fie disponibil în acest an.   Experţii şi-au exprimat îngrijorarea că mai mult de un sfert dintre persoanele din întreaga lume nu vor să se vaccineze. „Deficitul de 26% în încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficienţa unei vaccinări în masă împotriva Covid-19”, a declarat Arnaud Bernaert, expert în cadrul Forumului Economic Mondial