Catena a lansat proiectul „Cărticica Mama şi Copilul”

2 eveniment mama si copilul jpg jpeg

„Cărticica Mama şi Copilul”, unul dintre cele mai importante proiecte ale anului 2019, dedicat părinţilor, copiilor şi unui stil de viaţă sănătos, a fost lansat în cadrul unui eveniment care a cuprins o conferinţă de presă, dar şi o mulţime de surprize pentru cei mici.

Peste 200 de persoane, deopotrivă mămici şi copii, jurnalişti şi bloggeri au participat la lansare, într-o atmosferă caldă şi veselă. Cele 8 cărticele Mama şi Copilul, structurate pe categorii de vârstă, distribuite gratuit în farmaciile Catena, oferă informaţii extrem de importante atât pentru viitoarele mămici, cât şi pentru cele care au deja copii. Sfaturile cuprinse în cărticele pornesc de la o alăptare corectă la apariţia colicilor şi până la ce înseamnă din punct de vedere psihologic apariţia gadgeturilor în viaţa unui copil.

Toate detaliile despre proiectul „Cărticica Mama şi Copilul” au fost explicate în cadrul unei conferinţe de presă, care a fost deschisă de Alexandru Vlad, coordonator al proiectului Mama şi Copilul.

„Acest proiect, Cărticica Mama şi Copilul, este extrem de important şi drag nouă. Sănătatea este cel mai de preţ lucru de care trebuie să avem grijă şi trebuie să transmitem mereu copiilor obişnuinţa de a avea un stil de viaţă sănătos. Sunt multe surse de informaţie în era tehnologiei, din care putem să înţelegem ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, dar nu toate sunt sigure sau de specialitate. În acest context, s-a născut proiectul „Cărticica Mama şi Copilul”, un set de 8 ediţii, dedicate fiecărei etape de dezvoltarea a micuţului dumneavoastră. Noi am vrut să accentuăm faptul că fiecare cărticică conţine cele mai importante subiecte şi informaţii esenţiale pentru părinţi. Aceştia pot citi şi reciti aceste informaţii, care vor deveni un punct de referinţă atunci când este nevoie. Acest proiect a fost conceput cu şi de specialişti din domeniul medical şi, mai mult, am adăugat expertiza noastră din domeniul farmaceutic, sfaturile noastre şi recomandările legate de anumite produse din gama foarte largă şi variată pe care o avem. Catena împlineşte anul acesta 20 de ani, un brand 100% românesc, lider de piaţă în domeniul farmaceutic, care s-a dezvoltat sănătos datorită atenţiei şi grijii pentru toţi cei care îi trec pragul. Puteţi avea încredere în Farmacia inimii că sănătatea micuţului este pe mâini sigure!”, a declarat Alexandru Vlad în deschiderea conferinţei de presă.

În cadrul conferinţei au mai luat cuvântul Raluca Cristea, farmacist diriginte Catena şi Gabriela Dinu, specialist marketing Catena, categoria Mama şi Copilul.

„O mămică întotdeauna este foarte atentă atunci când trebuie să aleagă produsele pentru îngrijirea celui mic. Şi pentru că farmacia Catena înţelege foarte bine această grijă a mămicilor pentru copiii lor, pune la dispoziţie o gamă de produse variate, de calitate şi atent selecţionate, precum produse necesare în perioada sarcinii, alăptării, pentru menţinerea sănătăţii, produse cosmetice diverse şi accesorii indispensabile în creşterea copiilor. Dezvoltarea categoriei de produse Mama şi Copilul, în farmaciile Catena, este în continuare o prioritate”, a declarat Gabriela Dinu.

Pe parcursul evenimentului, invitaţii s-au bucurat de un delicios bufet Candy Cat, iar copiii au avut parte de momente de distracţie maximă, datorită animatorilor şi a activităţilor de face painting. Distracţia a continuat cu spectacolul pentru copii „Revolta poveştilor”, care a stârnit ropote de aplauze şi aprecieri din partea publicului.

3 catena jpg jpeg

Despre proiectul Cărticica Mama şi Copilul

Pentru mămicile care vor să afle cum să aibă corect şi modern grijă atât de ele cât şi de copii lor, cărticelele Mama şi Copilul reprezintă cea mai bună soluţie. Mămicile sunt aşteptate în luna iunie 2019, în orice farmacie Catena, cu cardul Mama şi Copilul (cele care nu au îşi pot face card pe loc în orice farmacie Catena), pentru a primi gratuit „Cărticica Mama şi Copilul”, aferentă vârstei copilului. Iată cele 8 Cărticele Mama şi Copilul şi câteva dintre subiectele tratate cu profesionalism, în cele 76 de pagini ale fiecărei cărticele:

 • Fertilitatea, cum o stimulăm?
 • Poftele gravidei, de la normal la patologic
 • Mişcările copilului în burtică. Ce este normal şi când să te        îngrijorezi

       

 • Alăptarea. Sfaturi utile şi probleme de evitat.
 • Îngrijirea pielii bebeluşului
 • Colicile. Ce sunt şi de ce apar?

   

 • Apariţia primilor dinţişori
 • Totul despre alergiile alimentare
 • Bebe învaţă să comunice. Semne pe care trebuie să le ştii
 • Cât de mult trebuie să mănânce un bebeluş?
 • Prevenirea şi combaterea balonării la bebeluş
 • Mic şi independent
 • Adio, scutec! Bun găsit, oliţă!
 • Dezvoltarea fizică. Principalele elemente
 • Cum creştem imunitatea copilului
 • Bolile copilăriei, tot ce trebuie să ştii
 • Congestia nazală, un singur simptom, mai multe cauze

   

 • Dezvoltarea emoţională: o explozie de sentimente
 • Răceli şi gripe în colectivitate
 • Activităţi extraşcolare. Timp pentru relaxare
 • Gadgeturile şi efectele lor asupra sănătăţii
 • Bullying-ul la şcoală

Despre Catena

Catena este reţeaua de farmacii numărul 1 în retailul farmaceutic din România şi cel mai cunoscut şi apreciat brand românesc de profil. Datorită acţiunilor pozitive şi a orientării către pacienţi, Catena a devenit un reper fundamental în lumea medicală românească, în ceea ce priveşte calitatea şi profesionalismul serviciilor oferite. Cu peste 750 de unităţi la nivel naţional şi un număr de 5.500 de angajaţi, Catena a integrat imaginea brandului în viaţa de zi cu zi a românilor, punând accentul pe definirea conceptului de viaţă sănătoasă şi armonioasă. Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, că vine nu doar în sprijinul sănătăţii românilor, ci că se implică activ şi în ample acţiuni de prevenţie şi de informare a populaţiei, în activităţi de promovare şi practicare a unui stil de viaţă sănătos, precum şi în diverse campanii sociale şi de ajutorare.