Cataracta, tratată cu ajutorul laserului

1 2 jpg jpeg

Aceasta poate fi mai sigură şi mai eficientă decât procedura standard după care se lucrează la ora actuală.

Este vorba despre metoda care utilizează un laser special, aprobat de FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente – SUA), dar care nu este încă disponibil pe piaţă.

Acest procedeu va fi unul dintre cele mai fiebinţi subiecte de discuţie de la Reuniunea Anuală, aflată la a 11-a ediţie, a Academiei Americane de Oftalmogie.

Cercetătorii William W. Culbertson, de la Institutul Oftalmogic Bascom Palmer din cadrul Universităţii de Medicină din Miami, şi Mark Packer, de la Universitatea de Ştiinţă şi Sănătate Oregon, confirmă că sunt câteva avantaje pe care le poate avea intervenţia chirurgicală cu ajutorul laserului.

Specialistul Culbertson şi echipa sa de experţi studiază modul în care tratatamentul cataractei cu ajutorul laserul afectează nivelul de ultrasunete necesar pentru atenuarea bolii.

În consecinţă, aceştia împreună cu medicii chirurgi vor să utilizeze cel mai mic nivel de ultrasunete care să combată cataracta, astfel încât să nu fie afectată corneea.

Procedura constă în îndepărtarea cristalinului opacificat cu ajutorul facoemulsificatorului, adică fracţionarea cataractei cu laserul, urmată de aspirarea fragmentelor de cristalin.