Cât timp petreci în faţa televizorului?

1 2 jpg jpeg

Dimineaţa, înainte să pleci la serviciu mai tragi cu ochiul la emisiunile de ştiri. Seara, vrei să fii la curent cu ce s-a mai întâmplat în lume peste zi şi poate că ai timp şi de un film. În total, petreci mai mult de două ore zilnic în faţa televizorului.

Un obicei nesănătos de pierdere a timpului, spun specialiştii de la Institutul de Cercetare „Biomedical Pennington“, de la Universitatea de Stat din Louisiana, SUA.

Pentru că da, ne pierdem timpul la propriu. Cu cât stăm mai mult timp la televizor, cu atât ni se reduc anii de viaţă.

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că limitarea orelor petrecute la televizor nu numai că ne ajută să prevenim afecţiunile cardiovasculare, dar ne poate prelungi viaţa cu aproximativ un an şi jumătate

Studiile cercetătorilor americani au la bază analizele mai multor experimente, din care au constatat că dacă oamenii ar reduce timpul petrecut în faţa televizorului încă din primii ani de viaţă ar trăi mai mult. În medie, cu 1,4 ani mai mult.

David Spiegelhalter, om de ştiinţă în cadrul Universităţii Cambridge, Marea Britanie, este de acord cu rezultatele cercetătorilor americani. Acesta consideră că observaţiile vor fi de mare folos următoarelor generaţii.