Cât sunt dispuşi românii să plătească pentru un telefon nou

1 oppo reno5 lite jpg jpeg

31% dintre români sunt dispuşi să aloce între 1000 şi 1500 de lei pentru achiziţia unui smartphone în perioada următoare, conform unui studiu realizat de OPPO.

Potrivit aceluiaşi studiu, un sfert dintre respondenţi sunt dispuşi să plătească peste 2000 de lei pe un smartphone. Printre cele mai importante caracteristici la care sunt atenţi utilizatorii români în alegerea unui smartphone se află performanţa camerei foto-video, 62% dintre respondenţi acordându-i o atenţie deosebită. Autonomia bateriei şi capabilitatea de încărcare rapidă a acesteia precum şi memoria şi capacitatea de stocare a dispozitivului, vin să completeze topul celor mai importante caracteristici care influenţează alegerea produsului favorit pentru utilizatorul român, după cum a mai relevat acelaşi studiu OPPO.

De asemenea, potrivit aceluiaşi studiu, 38% dintre utilizatorii români consideră brandul telefonului cel mai important factor diferenţiator în achiziţia telefoanelor din aceeaşi categorie de preţ. Imediat după aceasta vine raportul preţ-calitate, luat în considerare de 36% dintre românii care au participat la studiu, urmatde primirea unui cadou la achiziţie, aspect de care ţin cont peste 30% dintre cei intervievaţi.

La acest studiu realizat de OPPO a participat un total de 781 de respondenţi, dintre care 61% bărbaţi şi 39% femei, preponderent din mediu urban - în proporţie de 77%, restul de 23% locuind în mediu rural şi cu un nivel de educaţie mediu-superior. Dintre aceştia, peste 62% au admis că au auzit de brandul OPPO.