Cât de uşor poate fi falsificat cel mai sănătos ulei!

De obicei, uleiul de măsline extravirgin este autentic în stare crudă şi nu se foloseşte la gătit. Însă, chiar dacă nu este preparat termic şi aduce beneficii sănătăţii (scade colesterolul „rău“ şi protejează sistemul cardiovascular), acest ulei trebuie consumat cu moderaţie.
Ştii că faci alegerea corectă când cumperi un astfel de ulei, dacă îl alegi pe cel extravirgin, obţinut prin presare la rece, pentru că este bogat în acizi graşi benefici sănătăţii.
Ideal este să optezi pentru sortimentul brut, deoarece uleiurile rafinate pierd în acest proces multe substanţe valoroase, precum vitamine, antioxidanţi.
Cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor
De cele mai multe ori, se practică substituirea parţială sau totală a grăsimilor superioare (ulei de măsline, unt) cu unele mai ieftine.
Se mai poate folosi metoda înlocuirii uleiurilor brute-virgine, obţinute prin presare la rece, cu cele obţinute prin extracţie la temperatură ridicată şi rafinare (acestea din urmă sunt lipsite de beneficii pentru sănătate).
Citeşte mai multe pe această temă AICI