Cât de sigură este o clinică stomatologică în această perioadă?

1 clinica stomatologica plaza dent jpg jpeg

Un studiu foarte recent publicat de American Dental Association (asociaţie din care fac parte 163.000 de membri dentişti), arată o rată foarte scăzută de infectare în stomatologii. Chiar şi fără studiile care susţin această idee, era foarte previzibil să fie aşa. Stomatologia este un domeniu în care mediul steril de lucru a fost deosebit de important şi înainte de pandemie, condiţiile de igienă şi siguranţa pacienţilor nefiind o prioritate doar în această perioadă.

La stomatolog ajung dintotdeauna şi persoane care pot suferi de diverse afecţiuni infecto-contagioase, motiv pentru care într-un cabinet de profil se aplică măsuri de protecţie deosebite. Dentiştii purtau măşti şi mănuşi înainte de pandemie, dezinfectanţii fiind, de asemenea, vitali în munca lor.

Care sunt condiţiile de lucru în clinica stomatologică Plaza Dent în această perioadă şi care sunt factorii care definesc un mediu de lucru sigur?

Stomatologii de la clinica Plaza Dent sunt corect informaţi în ceea ce priveşte măsurile pe care trebuie sa le aplice, suplimentar, in aceasta perioada. Materialele de protecţie şi echipamentul utilizat fac posibil ca riscul transmiterii să fie minimizat la maxim.

Toate tratamentele stomatologici se efectueaza cu maxima seriozitate si atentie.

Protocolul pentru siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale include, bineînţeles, în mod prioritar dezinfecţia suprafeţelor corect realizată şi utilizarea aparaturii medicale care să menţină persoanele tratate în siguranţă. La clinica stomatologica PlazaDent.ro , încă înainte de a se instala pandemia, se utilizau echipamente de dezinfectare şi sterilizare performante, 100% eficiente şi sigure:

* maşina EUROSAFE pentru spălarea instrumentarului: este performantă şi sigură pentru că aceasta asigură patru proceduri într-un singur ciclu - pre-spalare, spălare,

dezinfectare termică şi uscare;

* autoclavele Nisea Premium: asigură o sterilizare impecabilă, la cele mai înalte standarde de calitate;

* baia de ultrasunete LINDA: oferă garanţia unei curăţări sigure şi profunde a instrumentarului, inclusiv în locurile în care poate fi imposibil să se ajungă manual;

* Assistina 3X3: asigură o curăţare şi întreţinere automată a pieselor dentare de mână.

Iniţial se curăţa cu W&H Activefluid canalele de pulverizare şi componentele angrenajelor, apoi se elimină reziduurile de curăţare, în timpul procesului de uscare.

Pentru a creşte rata de protecţie a pacienţilor, în contextul pandemiei COVID-19, Plaza Dent a făcut investiţii în dispozitive care să ajute şi mai mult în obţinerea unui loc de lucru foarte sigur. Nebulizatorul Clean Cube, de exemplu, asigură decontaminarea cabinetelor stomatologice şi oferă o performanţă deosebită, fiind produs de către STEINEMANN, lider mondial în domeniu.

Prin măsurile care se iau, clinica stomatologică Plaza Dent poate fi considerata un mediu sanitar sigur şi în această în această perioadă, motiv pentru care pacienţii care au nevoie de tratamente stomatologice nu ar trebui să amâne rezolvarea problemelor dentare cu care se confruntă.