Cât de sănătos este dovleacul copt

1 2 jpg jpeg

Vedeta sezonuluicare îţi aduce un aport de nutrimenţi benefici atât siluetei tale cât şi sănătăţii.

Îl recomandă mixul de vitamine precum vitamina A, B1, B3, B6, C, E cât şi acidul folic, calciul, potasiul, seleniul, fierul manganul şi marea cantitate de fibre. Practic, îţi oferă tot ce ai nevoie pentru a te hrăni şi a-ţi menţine vitalitatea la cote maxime.

De la dovleac poţi folosi atât pulpa cât şi seminţele, iar datorită conţinutului mare de luteină şi zeaxantină îţi vei feri ochii de bolile grave cu care te poţi confrunta de a lungul timpului.

Tot organismul tău va profita din plin de efectele sale benefice de la plămâni până la prostată.

Betacarotenul este încă unul dintre punctele sale forte, iar beta-criptoxantina îţi va proteja articulaţiie de uzură şi te va proteja de apariţia poliartritei.

Sursă bună de vitamina C

Această vitamină va avea grijă de imunitatea ta greu încercată în această perioadă, fiind astfel protejat de virusurile şi răcelile de sezon.

Dacă nu eşti convins suficient cât de benefic este acest produs, atunci trebuie să mai precizăm şi faptul că este un aliat al dietelor de slăbire, fiind foarte saţios, sărac în calorii, bogat în fibre pentru a avea grijă de digestia şi tranzitul intestinal. Minunat, nu?

Unde mai pui şi faptul că îl poţi consuma copt la cuptor, în supe creme, în salate, în smoothie-uri sau în fresh-uri.

Pentru un gust mai intens îţi recomandăm să adaugi un pic de scorţişoară peste feliile de dovleac copt şi astfel vei obţine un desert perfect.

Dacă te lupţi seara cu somnul ce pare a te fi părăsit alege să bei un pahar de suc de dovleac şi astfel vei rezolva problema. Nimic mai simplu.

Află cât de sănătoase sunt seminţele de dovleac AICI

Bogat în potasiu pentru o inimă sănătoasă

2 jpg jpeg

Nivelul ridicat de potasiu îl recomandă a fi consumat mai ales dacă vrei să te bucuri de o inimă sănătoasă, te va ajuta să menţii un nivel normal al tensiunii arteriale şi te va feri de un eventual infarct. Deci, să dăm frâu liber gustului şi să savurăm o felie de dovleac copt.

Dacă nici acum nu te-ai convins, află că este un bun remediu naturist şi pentru a preveni apariţia ridurilor şi pentru a reda strălucirea tenului tău.

Betacarotenul face minuni, mai ales că în combinaţie cu cantitatea mare de vitamine în special A,C, E te va ajuta să îţi detoxifici organismul şi va lupta împotriva disfuncţiilor mintale

Alege să bei câte un pahar de 100 de mililitri de suc de dovleac combinat cu o cană de ceai de afine pentru 10 zile şi vei vedea efectele minunate de care dispune vedeta toamnei.

Dacă simţi că eşti slăbit, în loc să apelezi la tratamente medicamentoase alege să consumi o supă cremă de doveac la care să adaugi un pic de ghimbir, acesta din urmă îi va spori calităţile nutriţionale şi savoarea.

De la mic la mare, dovleacul nu ar trebui să lipsească în această toamnă din alimentaţia ta, profită din plin de el şi surprinde-i pe cei dragi cu gustul şi parfumul său.