Căror categorii de persoane le este recomandată în mod special vaccinarea antigripală?

1 vaccinare antigripala clicksanatate jpg jpeg

Vaccinarea antigripală este recomandată anual deoarece este cea mai bună metodă pentru prevenirea complicaţiilor potenţial severe ale gripei, dar şi pentru că ajută la limitarea răspândirii virusurilor gripale. În contextul pandemiei actuale, cu noul coronavirus, vaccinarea antigripală are un rol şi mai important, datorită riscului de infectare concomitentă cu coronavirus şi virusuri gripale.

Organismul uman are nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a produce un răspuns imunologic la vaccinul antigripal, astfel vaccinarea este optimă înainte de începerea sezonului de gripă. În acest an, în Europa, respectiv în România, sezonul gripal nu a debutat încă datorită măsurilor luate la nivel global pentru limitarea transmisiei virusului SARS-CoV-2 (purtarea măştilor de protecţie, restricţiile de călătorie, etc), ceea ce face luna decembrie o perioadă ideală pentru vaccinarea antigripală.

Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecţioase la SANADOR, vorbeşte despre categoriile de persoane care ar trebui să se vaccineze. “Dacă sunteţi însărcinată sau dacă aveţi peste 65 de ani sau dacă suferiţi de boli cronice precum astmul bronşic, boala cardiacă ischemică, forme avansate de afectare a funcţiei hepatice, boala renală cronică, diabet zaharat sau unele afecţiuni neurologice precum boala Parkinson, nu uitaţi să vă revaccinaţi antigripal anul acesta.”

Medicul face aceleaşi recomandări şi pentru persoanele de orice vârstă cu obezitate morbidă sau afecţiuni ale sistemului imun, înnăscute sau dobândite, inclusiv copii sau adolescenţi. Pot opta pentru vaccinarea antigripală şi persoanele fără probleme medicale existente sau cunoscute, atât pentru a se proteja, cât şi pentru a-i proteja pe cei din jurul lor.

Dr. Rogoz a explicat într-un material realizat pentru site-ul SANADOR faptul că vaccinurile antigripale sunt unele dintre cele mai bine tolerate vaccinuri, cu efecte adverse serioase foarte rare, şi asta pentru că sunt studiate, produse şi urmărite de foarte mulţi ani.

Vaccinarea antigripală este disponibilă la SANADOR, iar până la data de 20 decembrie 2020 poate fi accesată cu un discount de 35%. Pentru detalii şi programări, apelaţi 021 9699, Call Center disponibil nonstop.

Mai multe recomandări pentru vaccinarea antigripală făcute de

puteţi citi

.