Care sunt ┼ú─ârile care cer pa┼čaport de vaccinare anti-COVID-19

1 pasaport covid jpg jpeg

Unele ┼ú─âri au introdus pa┼čaportul sanitar necesar pentru spa┼úiile ├«nchise, regulile anti-COVID-19 fiind diferite de la un stat la altul.

Cu toate c─â este un document controversat, pa┼čaportul de vaccinare a ├«nceput s─â fie adoptat de tot mai multe ┼ú─âri din Europa.

Green Pass-ul a fost introdus ├«n urm─âtoarele ┼ú─âri: Austria, Cipru, Danemarca, Fran┼úa, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Irlanda ┼či Slovenia. ├Än Fran┼úa, Green Pass-ul este valabil pentru cinema, muzee, spectacole, s─âli de sport, iar de la 1 august ├«n restaurante ┼či transport pe distan┼úe lungi.

C├ó┼úi rom├óni ┼či-au desc─ârcat certificatele digitale

La aproape o lun─â de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro ├«n ┼úara noastr─â, peste 1,2 milioane de persoane ┼či-au desc─ârcat certificatele digitale COVID, conform datelor publicate recent de Serviciul de Telecomunica┼úii Speciale. Peste 96% dintre oameni au generat documente care atest─â vaccinarea ├«mpotriva virusului. P├ón─â luni, 26 iulie, au fost desc─ârcate peste 1,3 milioane de certificate digitale, din care peste 96% sunt certificate care atest─â vaccinarea anti-COVID. Num─ârul persoanelor este mai mic dec├ót cel al certificatelor digitale ├«ntruc├ót un om ├«┼či poate desc─ârca documente pentru mai multe situa┼úii: vaccinat, trecut prin boal─â sau testat negativ. Platforma permite generarea de documente chiar ┼či dup─â o singur─â doz─â de vaccin.