Care sunt simptomele care arată o posibilă infecţie cu varianta Delta a noului coronavirus

1 durere cap jpg jpeg

Infecţia cu această variantă a SARS-CoV-2 seamănă cu „o răceală mai puţin agresivă”, conform specialiştilor care o studiază. Pierderea mirosului nu este un simptom frecvent.

Varianta Delta a fost depistată prima dată în India, devenind dominantă în Marea Britanie, fiind cu cel puţin 40% mai contagioasă decât varianta Alpha. Cu ajutorul unei aplicaţii în care utilizatorii introduc simptomele lor de COVID-19, specialiştii au aflat care sunt manifestările care apar cel mai des în cazul acestei infecţii.

Cele mai frecvente simptome ale infecţiei cu varianta Delta a noului coronavirus sunt durerile de cap, de gât şi secreţiile nazale. Această boală se resimte ca „o răceală urâtă”, conform lui Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra. Potrivit expertului, tusea pare a fi al cincilea simptom cel mai frecvent, iar pierderea mirosului nu se află printre primele 10 manifestări ale infecţiei.

Datele sugerează că varianta Delta pare să dubleze riscul de spitalizare şi „face ca vaccinurile să fie ceva mai puţin eficiente, mai ales după o singură doză”, informează mediafax.ro.

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febra, oboseala şi tusea seacă. Mai pot să apară: durere de gât, congestie nazală, secreţii nazale, respiraţie dificilă sau diaree. Sunt, în general, simptome moderate, care apar treptat. Unele persoane, deşi sunt purtătoare ale noului coronavirus, nu au niciun simptom, dar pot transmite boala. În jur de 80% dintre cei infectaţi se vindecă fără un tratament anume.