Care este cel mai nociv ulei pentru gătit

1 2 jpg jpeg

Uleiurile reutilizate cresc riscul de cancer

Oamenii de ştiinţă au reuşit să afle care sunt substanţele chimice dăunătoare găsite în ulei, atunci când ele sunt reutilizate. Cele mai multe dintre ele sunt eliberate în fumul care se formează în urma prăjirii alimentelor. Acestea sunt aspirate de fiecare persoană din locuinţă. În urma acestor rezultate, cercetătorii pun pe seama uleiurile vegetale creşterea cazurilor de cancer pulmonar.

Potrivit unor rapoarte publicate în „The Daily Mail“, gătirea cu uleiuri vegetale, chiar şi pentru 20 de minute, creşte cu peste 20 de ori nivelul permis de aldehidă.

Citeşte şi: Substanţe toxice care pot face rău inimii

Atunci când uleiurile încep să producă fum, ele eliberează substanţe toxice. Acesta este şi punctul în care compuşii sănătoşi încep să se descompună. Cu alte cuvinte, uleiurile care au un punct de ardere mai mic sunt mai susceptibile să producă substanţe chimice dăunătoare atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate. Uleiul de seminte de in şi cel de nucă de cocos au puncte de ardere mai mici, deşi sunt mai sănătoase decât uleiul de soia şi cel de rapiţă.

Citeşte mai multe pe această temă AICI